Есен

Есен

8 август 2020 г.

Промяна на системата, а не подмяна на мутрите

Проказата на мутрите е превзела цялата система и е необходима тежка операция със скалпел, за да се изреже гнилото и заразното
 

"Мутри, вън!" много добре обобщава исканията на народа. 

И изобщо не става дума само за оставката на Борисов и Гешев, защото те са производни от една система, която се мултиплицира и поддържа сама. Когато се бориш с плевели, търсиш корените. Докато те не се изтръгнат, няма как да се спасиш.
 

А коренът на злото е извън сцената на политиката. Хора, които десетилетия наред доказаха, че са вредни и точно те ни пробутват мутрите начело на държавата. Защото първо, това им е изгодно и второ - защото властта е най-силният наркотик. А те са се самозабравили заради липсата на разбиране от страна на българите кой всъщност разпределя порциите и липсата на съпротива срещу тях. Защото хората се борят само срещу външните проявления на проказата. Всеки лекар ще ви каже, че трябва да се лекува самото заболяване, а не само симптомите му.
 

Мислите ли, че една България, в която Доган и Пеевски продължават да са фактор, може да избегне мутрите във властта? Сигурни ли сте, че ако махнете Гешев, и прокуратурата няма да се управлява пак от Пеевски, който ще сложи друг удобен нему безгласен прокурор, изпълняващ поръчки? Мислите ли, че ТИМ ще допусне почтени и независими политици да управляват по Черноморието? Мислите ли, че едни генерали от ДС ще престанат да дърпат конците и да определят ние кого трябва да изберем и харесаме?
 

Проказата на мутрите е превзела цялата система и е необходима тежка операция със скалпел, за да се изреже гнилото и заразното. Защото иначе ще продължи да заразява. И всякаква промяна е обречена, ако тези хора веднъж завинаги и категорично не бъдат елиминирани. Разбирайте го както искате. Но това е истината.
 

Ще продължим с исканията за оставка на Борисов и Гешев. Но аз ще добавя - пълно разследване на Делян Пеевски и търсене на наказателна отговорност, забрана на ДПС и разследване на Ахмед Доган за противобългарска дейност, разследване на генералите от ДС, които с досиетата и компромати управляват вече 30 години държавата.
 

Народовластие означава и това българският народ, а не кукловоди да определят политиката. И дори да не можем да избегнем напълно сценките в политиката и режисурата, поне можем да ги доведем до приемливи нива, позволяващи България да има бъдеще!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар