Зима

Зима
Пролет

23 август 2020 г.

Това е битка между Промяната и Застоя

Проф. Знеполски говори като същи автор на Юлската концепция на БКП - която беше за нищожни реформи сред морето на идваща с грохот революция...
 

Запознах се с интервюто на проф. Знеполски, в което той призовава властта да разгони със сила протестиращите и смята, че наблюдатели на изборите гарантират тяхната, на изборите, честност.
 

Жалко, че един проникновен изследовател на комунизма говори като перестройчик, превърнал се след личното си и лично перестройство в реакционер!!
 

Това у нас не е някаква безумна и безидейна протестна стихия, драги ми професоре!
 

Това е битка на младите хора, които могат да се самоосъществят и навън, срещу откраднатия Преход и похитената държава, срещу некадърността и безочието, срещу цинизма и арогантността, срещу корупцията и безнаказаността, срещу мъртвата хватка, в която е стиснато обществото от вълната, заляла страната - вълната на завзелата властта пяна и плява на късния соц, на аутсайдерите на онова време, на страхливците, изчакали да минат рискованите времена и яхнали безогледно България!
 

Това е битка между онези, които лишават България от бъдеще и тези, които са бъдещето на България.
 

Това е битка между Промяната и Застоя.
 

И една подобна битка може да прерасне във война.
 

А на война - като на война.
 

Толкова ми е обидно, че проф. Знеполски говори като същи автор на Юлската концепция на БКП - която беше за нищожни реформи сред морето на идваща с грохот революция...

 Николай Слатински

Няма коментари:

Публикуване на коментар