Зима

Зима
Пролет

29 август 2020 г.

Барни Ръбъл си отиде, но пещерата на Флинтстоун ни чака

Фейсбук изяде главата на правосъдния министър Данаил Кирилов
 

Добродушният герой от анимационния филм за каменната епоха "Флинстстоун" Барни Ръбъл, който в последните няколко години се радваше на изключително популярност сред българската общественост, най-сетне може да се върне на заслуженото си място при останалите герои от сериала - в топ 100 на най-добрите анимационни шоута.

Това стана възможно благодарение на неговия двойник, подвизаващ се по нашите географски ширини под името Данаил Кирилов, в качеството си на правосъден министър, но вече бивш, тъй като подаде оставка в сряда (26 август).

На прощаване можем да кажем, че Кирилов спечели прякора си Барни Ръбъл в продължение на няколко години не толкова заради външна прилика с героя от анимационния филм, а най-вече заради поведението си. Подобно на симпатягата от сериала, и Кирилов живееше в сянката на своя кумир, премиера Бойко Борисов и го гледаше влажно и предано в очите, опровергавайки тотално твърдението, че кучето е най-верния приятел на човека.

Но дори и кучетата са наясно, че ръката която обикновено ги храни, най-често ги наказва. А Барни Кирилов така и не го научи. Оставката му стана факт, ден след като той наруши заповедта на Борисов да престане да публикува постове във Фейсбук. Повод за забраната бе пост, в който правосъдният министър нарече предшественика си Христо Иванов Спонджбоб. А в последният си пост в социалната мрежа, който му изяде главата, Кирилов описа опонентите си като "безумно красива сган".

Освен забрана, активността на Кирилов във Фейсбук му донесе и неочаквана популярност сред потребителите на социалната мрежа. След като той обясни, че има списък от 250 души, които редовно го наричали Барни Ръбъл, във Фейсбук се появи група с название "Група на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл". В деня на създаването си тя регистрира над 2000 членове, а бързината, с която се разрастваше, показа че за първи път в историята на Фейсбук е възможно цял народ да влезе в една група. Без партийните тролове и верни партизани, разбира се...

Социалната мрежа регистрира и още един феномен - за първи път у нас Фейсбук стана причина за оставка на министър. Управляващите, които демонстрират социална сензитивност като на предците ни от каменната епоха, вече 48 ден са обект на протести в цялата страна. Но не им пука и с викове "яба-да-ба-дуу" се готвят да щурмуват Великото народно събрание и с корифеи като Данаил Кирилов възнамеряват  да изчукат с длетата си нова Конституция.

Фейсбук спечели срещу Барни Ръбъл, но с неговия нов основен закон със сигурност ще се изправим пред заплахата да се озовем в пещерата на Флинстстоун...

 Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар