Зима

Зима
Пролет

14 август 2020 г.

Борисов оглави протеста срещу себе си!

Шокът е пълен. И трябва докрай да му се насладим…
 
 
Бойко Борисов в пет минути по телевизията направи нещо уникално, като обяви протеста срещу себе си за правилен. И всъщност, го оглави. 


Той застана изцяло на позициите на младите в палтковите лагери. Помъчи се да ги предпази от старите политически муцуни и да ги скрие като гълъбчета под якото си орлово крило. Да се облегне на тях, като поиска промени дори в съдебната система и 5 години мандат на главния прокурор…

От думите на премиера лъхна хлад към Иван Гешев. Ще рече човек, че ей сега новият министър на МВР ще нахлуе в прокуратурата и ще арестува всичко наред.

Наистина фантастично!

Остава обаче въпросът кой сготви тази проста лятна премиерска манджа. Трябва на всяка цена да му свалим шапка. Такъв ход не е по силите нито на Севда, нито на Николай, които могат най-много да заведат някой протестиращ на мутрите, та да го пребият. Не е и по силите на придворните социолози, чиито качества са закърнели от пачките с пари. Дали пък не са двете сладурански германски фондации, чисти, бели и невинни като немски дупета на Слънчев бряг? Н е е ясно. Но протестиращите вече имат силно попълнение в лицето на премиера. Очаквайте го днес в 19 часа с кора яйца и две кила домати пред собствения си кабинет, та да ги мята срещу себе си.

Борисов не пропусна да благодари на коалиционните си партньори. той даже им намекна, че дори и след Велико народно събрание, ще седнат в някое и друго меко кресло.

Накрая все пак, премиерът изплю камъчето. Ще си пода оставката, след като бъдат насрочени избори за Велик парламент, призна той. При този режим на работа на депутатите му, това ще стане на Куковден, както казват по-старите протестиращи. Защото е трудно да се бориш срещу себе си, да нямаш раздвоение на личността и да успееш в тази вътрешна титанична битка.

Шокът е пълен. И трябва докрай да му се насладим…


Цанко Цанев, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар