Зима

Зима
Пролет

18 септември 2020 г.

"Индипендънт": Докато светът се разсейва с Беларус, в София протестират над 70 дни

Премиерът Бойко Борисов е десен популист, който е на власт близо 10 години, но на българите вече им писна от него 

 

Над 70 дни протестиращите излизат по улиците на България, за да се обединят срещу бруталността на силите за сигурност, корупцията на нейните олигарси и антидемократичните действия на лидера на източноевропейската държава, пише британският вестник "Индипендънт".

Страната е разтърсена от антиправителствени демонстрации. Понякога на демонстрациите има насилие, но не се отделя почти никакво внимание от страна на международните медии, тъй като светът се фокусира върху драмата, която се разиграва в завладения от Александър Лукашенко Беларус.

Премиерът Бойко Борисов е десен популист, който е на власт близо 10 години. Но на българите вече им писна от него, пише британското издание, съобщава Banker.bg.

Българите дават да се разбере, че са доста уморени от този човек и неговата партия ГЕРБ, която  е част от дясноцентристкия блок в Европейския съюз и изпълнява всички указания на Ангела Меркел.

В публикацията се споменава, че Борисов е намекнал, че е готов да подаде оставка, но това по-скоро е тактически ход, който да намали напрежението, тъй като българите са възмутени от злоупотребите на неговото правителство.

Според автора на статията Борзу Дарагахи гневът се засилва заради изтеклите снимки, на които Борисов спи, а до него са заснети кюлчета злато, пачки евро и пистолет.

Споменава се, че се протестира и срещу главния прокурор Иван Гешев, описан като протеже на Бойко Борисов, който не демонстрира привързаност към високи морални принципи.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар