Зима

Зима
Пролет

18 септември 2020 г.

Боко хвърля кърпата, влизаме в спирала на мръсна вода

„Артисти“ влезли в роли – бол, топки няма... 

 

Както вече писа АФЕРА, на три пъти поне Главатарят на Хунтата Боко бе готов да напусне поста, Схемата обаче го спираше. Наскоро Боко Тиквата е провел знакова среща, която финализира напъните.

Боко ще хвърли кърпата.

И не заради протестите. За онези, които имат очи да видят, римейка на Схемата „умни и красиви“ срещу Орешарски, се повтаря със завидна сила. И тогава не те свалиха Орешарски, но пък години наред пищяха, че точно пърфомансите им го бутнали. Друг определяше свалянето от Власт.

За жалост, и сега е същото.

След хвърлянето на кърпата от Боко, влизаме в спирала на мръсна вода.

Парламентарни процедури, опит за правителство, неиздържащ, стигане до служебен кабинет и избори.

Отсега в знакови среди усилено се пласира името на Георги Спартански като премиер.

Който очаква крут служебен кабинет, с първа точка – задължителна!!!, пяна ни излезе на устата да я повтаряме! – смяна на абсолютно всички шефове на вътрешни дирекции на МВР – за да се стопира схемата за фалшификации на изборите – пак ще е прецакан.

Общо взето – предстои тотално прецакване. За пореден път.

Оня, от когото чакаме брутален служебен кабинет, няма ПАК да има топки да го направи. Положението с обкръжението там и набутаните „в роли“ кандидати за власт – е неспасяемо.

Безпощадната политическа аритметика е ясна.

На манежа – вали, гърми, ГЕРБ, благодарение на това, че има редица свои кметове, респективно шефове на ОД на МВР, респективно общинска и държавна администрация, ще си вземат 800 000 гласа от раз.

Плюс СЪПОРТА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ. Който продължава да живее с илюзии, че Борисов и Цветанов са разделени или са „врагове“, има много поздрави от АФЕРА. Запомнете от нас – там „разделението“ е пунта мара. Цветанов обира недоволните от ГЕРБ, за да ги притури после пак там, където трябва.

Дослука на десносектантите на Христо Иванов с Цветан Цветанов и паралелно директно с Бойко Борисов, който директно ги прати на Росенец, за да отклони вниманието от себе си, е трасето по което ЕВЕНТУАЛНО ще влязат в парламента. А ще влязат, ако продължи сегашната схема за провеждане на избори. Дувара МУ е катапулт.

ДПС взимат това, което си взимат винаги. Традиционно.

БСП е разцепена отвътре и онези, които загубиха от Корнелия Нинова ще работят против нея, за да я потопят на следващия конгрес. По традиция. Което означава, че няма да вземат онова, което практически иначе могат.

Патриотите – на ръба.

Слави Трифонов, когото се изтрепват всички властови агенции да обявяват едва ли не като втора политическа сила – го няма. Забелязвате ли, че там всичко е единствено на хартия?! Физически той не присъства, а структурите по страната са му водени от съмнителни бивши седесари с минало пробито. Напоследък Слави е развалил дослука със знакова видима отвсякъде фигура. Фигурата обаче не се казва Боко Тиквата.

На картата остават около милион и половина – два люде, които не припознават никого и не желаят стари изтъркани лица.

Голяма част от тях продължават да чакат президента Румен Радев да направи нов проект. Радев си гони целта – втори мандат и технологично изтърва окончателно влака за нова партия, освен ако не се закачи за създадена досега такава. Кандидати да бъдат използвани – бол. ДПС му вдигнаха толкова високо топката с призива в прав текст „излез, поведи народа и направи партия“, че повече няма накъде. И нищо не му пречеше досега да го направи – Илияна Йотова е политик, може спокойно да остане да води президенството, нищо не му пречеше, освен липсата на топки. И липсата на адекватен кръг около него, защото „стратези“ и „тактици“ там са пълен потрес.

Протестите, в лицето на Отровното трио, предстои да обявят създаването на партия. Тамадите там ще са отровното трио, Мая Манолова и сие, и лица, които са подбрани. Някои от тях отсега плонжират към служебния кабинет, а и не само.

Онези, които очакват само нови лица, ще са разколебани, защото ще видят доста хора, които са ни ясни като длан.

Така – една огромна част от избирателите пак ще се чуди на кой /куц/ кон да заложи.

И пак ще се стигне до патовата ситуация да влезем в спирала от избори, защото при такава конфигурация трудно ще бъде съставено правителство, а  и да се създаде, няма да издържи дълго.

Защо не се случва Нов проект, или в прав текст Нова партия, така лелеяна от повечето българи?

Защото избори се правят с пари! А парите са съсредоточени у нас единствено в определени кръгове.

И жестоката истина е, че каквото и да ви говорят, каквото и да ви рецитират, каквито и революционни роли да играят, парите идват от едни и същи места. По традиция.

Така че се пригответе.

Влизаме в спирала от мръсна вода. Пак ще тече и изтича, а при нас тя не е спирала.

Да, Боко е аут, отдавна, даже вече не е важно точно кога ще хвърли кърпата.

Фитки са.

Това, което предстои е важно. А то е тъжно.

„Артисти“ влезли в роли – бол, топки няма.

Разбирате ме за какви топки говоря, нали?!


Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар