Зима

Зима
Пролет

18 октомври 2020 г.

Борисов договаря "преходен експертен кабинет" с Радев под патронажа на САЩ

Минаването на президента Радев на проамерикански позиции е резултат от срещата му с резидента на ЦРУ 

 

"Корнелия Нинова прави кабинет в сянка, но няма да спечели изборите и да стане премиер", заяви източник от службите.

Борисов няма да пусне фъндък на Нинова, ще спечели изборите и ще се договори с Радев под патронажа на американците.

ГЕРБ ще подкрепи президента за втори мандат, а правителството ще е непартийно, преходно и експертно, за да няма протести, да се решат геостратегическите задачи на САЩ на Балканите и да се разпределят милиардите от ЕС.

Премиер ще бъде Кирил Ананиев или управителят на БНБ Димитър Радев, чийто мандат изтича. Шефът на БНБ е фаворит на президента за премиер.

Правителството ще бъде съставено в мандата на ГЕРБ. Президентът Радев се противопоставял на варианта на Борисов с партийни квоти.  

Според източника от службите формулата на кабинета е договорена, а минаването на президента Румен Радев на проамерикански позиции е резултат от срещата му с резидента на ЦРУ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в час с тайните договорки и затова изтегли БСП от протеста, тя ще играе на макс на изборите за победа.

Войната с президента Радев зад кулисите обаче ще я лиши от електорална периферия, неговата мрежа вече работи за US партията на Цветан Цветанов.

Следващият кабинет ще е проамерикански с подкрепата на "проксита" на САЩ в парламента - всички без БСП. Затова и бизнесмените в партията знаково напускат.


bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар