Зима

Зима
Пролет

12 ноември 2020 г.

На гол тумбак чифте патрулки

Кого ще пазите с тези корабчета? Три милиона българи вече се евакуираха като от местопрестъпление...

 

 

Ай, честито да ни е! 

Един милиард за патрулни кораби. Които ние ще платим, естествено. Чудя се каква ли е "комисионната" за тази сума, със сигурност сериозна до степен обикновеният българин дори да не може да си представи как изглеждат толкова пари накуп.

Патрулни кораби ни трябват, със сигурност. Армията трябва да е добре въоръжена - също със сигурност. И тук поставям едно голямо "НО": Основният актив на една държава е народът. В случая българите. Не другите, които живеят тук, а българите. Защото само ако има българи, я има и България. Без държава сме оцелели седем века, но без народ няма да оцелеем и един ден.

Кого ще пазите с тези корабчета? Три милиона българи вече се евакуираха като от местопрестъпление. Други два-три, останали тук, мизерстват и се притесняват ще има ли какво да ядат утре. Родители се лишават, за да има храна и дрехи за децата им. Пенсионери си отиват тихо и безименно, защото не могат да си позволят луксозното българско здравеопазване и качествена храна. А понякога и топло. Кого ще пазите?

За разлика от другите европейски държави, тук хаосът е пълен, абсурден и постоянен. Държавата подпомага на пожар /защото вероятно мутрата начело само това разбира и то не винаги/, тези, които протестират. И най-вече за наши хора.

Самоосигуряващите се, работниците, пенсионерите, духат глухарчета и се надяват да са живи напролет. Не заради вируса, а заради мизерията.

Криза настъпва в цял свят. Само, че тук тя е управлявана от дебили. Крадливи, алчни и нагли дебили. Които предпочитат да дадат един милиард за корабчета, за да си вземат комисионната, но не и да дадат тези пари на хората, които имат нужда. 

Как според вас ще оцелеем тази зима? При затворени бизнеси, безработни, повишаващи се цени /дефлацията, прогласена от НСИ, е пълна наглост, инфлацията се усеща по джоба най-добре/?

Учениците трябва да си стоят вкъщи и да учат онлайн. Обаче спортните мероприятия се провеждат. Явно спортистите и публиката имат имунитет. Или пък управляващите толкова им е акъла, което е и най-вероятният извод.

На народ, подложен на геноцид и унищожаван ежедневно, не му трябват самолети и кораби. Трябват му разумни и най-важното ПОЧТЕНИ и МОРАЛНИ държавници, които да го водят. 

Иначе е на гол тумбак чифте патрулки...

На снимката са пък ДАРЕНИТЕ ни от Чичо Сам патрулки. Чувствам се защитена.


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар