Зима

Зима
Пролет

21 декември 2020 г.

Сърбия отвори ски курортите си

Въведени са нови мерки, според които ресторантите и кафенетата на хотелите обслужват само гостите на хотела 

 

Сърбия е една от малкото европейски страни, отворили своите ски курорти въпреки пандемията от коронавирус, но властите внимателно прилагат предпазни мерки срещу вируса, от който се заразяват няколко хиляди души на ден.

С 35 километра ски писти и 25 лифта курортът Копаоник на границата с Косово е най-големият ски център в страната.

"Хората не трябва да се страхуват, ски спортът е един от най-безопасните спортове. Скиорите носят ръкавици, маски или шалове и очила", казва Филип Филипович, ски инструктор в Копаоник, цитиран от Banker.bg.

Все по-голям брой скиори се стичат в курорта след началото на училищната ваканция миналата седмица. Въведени са нови мерки, според които ресторантите и кафенетата на хотелите обслужват само гостите на хотела. Освен това е ограничен броят на хората, посещаващи спа центровете. Лифтовете работят с половин капацитет, като превозват само трима скиори на 6 седалки.

"Толкова обичам ските, че отхвърлих страха си от зараза с коронавирус. Пазим се, носим маски", казва Наджа, курортистка от Ниш.

Скиорите все пак могат да си купуват кафе, чай и греяно вино и да ги пият в движение.

"Ако спазваме мерките, можем да се надяваме на добър сезон. Очакваме да видим повече гости в планините в Сърбия, след като много хора, обикновено ходещи на ски в чужбина, ще останат в страната", казва Деян Чика, ръководител на държавната компания, управляваща ски курортите в страната.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар