Зима

Зима
Пролет

21 декември 2020 г.

Евгений Дайнов: Политическият дух в България се преобърна против Борисов

"Ако Румен Радев се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може да не спечели втори мандат." 

 

"Това лято стана преобръщането на политическия дух в България против Бойко Борисов. Това е част от политическия процес, който води до избори."

Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов по бтв.

По думите му антиправителствените протести през лятото не успели да постигнат основната си цел – оставка на правителството и на главния прокурор. Според Дайнов обаче недоволството е преподредило политическата система и политическата карта на мисълта у нас, в Европа и в САЩ.

"Покрай тези кризи и македонската истерия, която развърта нашето любимо правителство, аз допускам всичко. Не би трябвало Бойко Борисов да може да спечели изборите. Ако завъртят още една такава история от типа "Македония е наша", нямам представа", каза още Дайнов.

Той прогнозира, че има резервен вариант за правителство и той е ГЕРБ на власт, но без Бойко Борисов като премиер. "Той няма действително да бъде без Борисов", поясни обаче Дайнов.

"Той дори и да си седи в Банкя, пак ще дърпа конците на всички, които са отпред", коментира още политологът.

Относно останалите партии, които се борят за място в парламента, политологът коментира, че новият парламент ще бъде шарен. "Партиите, които не са в парламента, по един естествен път ще направят анти-ГЕРБ коалиция", каза той.

На въпрос дали президента Румен Радев ще спечели втори мандат, Дайнов отговори, че това е под въпрос. "Ако той се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може да не спечели", на мнение е той.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар