Зима

Зима
Пролет

6 декември 2020 г.

Ваксинирайте шараните!

Изпитания почти няма, а производителят настоява да бъде освободен от всякаква отговорност за вредни и странични ефекти. Кой оцелее - оцелее!...
 

 

Честит празник на всички шарани. Направо национален празник трябва да го направим Никулден. 

И понеже актуална е темата с ваксините срещу ковидясване, започвам да се чудя на акъла на българина. От "Осанна", до "Разпни го". Едните са твърдо убедени, че Бил Гейтс тръпне в очакване да чипира бай Пешо от Горно Нанадолнище, докато други очакват ваксината като манна небесна и смятат, че тя ще ги предпази от ковид, от далак, от сърце и бъбреци. И ще им повиши имунитета и мъжките сили!

Разумът, както и при маските, го няма. Немощните опити на мислещи хора да обясняват на когото и да било от двете групи, се сблъскват с обвинения, че са ковидидиоти и са вредни за човечеството.

А всъщност нещата са ясни - пробутва ни се ваксина, която е току-що създадена. Изпитания почти няма, а производителят настоява да бъде освободен от всякаква отговорност за вредни и странични ефекти. Тоест като теглим чертата - ние сме опитни шарани. Като се боцнем /е, вие де, аз няма/, фармацефти и доктори ще наблюдават дали ще се гътнем или ще развием скоротечен рак, Алцхаймер или нощно напикаване /всичко е възможно, кой знае какви химически и генетични коктейли забъркват?/. Кой оцелее - оцелее! 

Но пък ако последиците се проявят в следващото поколение? Ако се увредят децата? Тогава какво правим? Даже не можем да осъдим производителя или Онуй, дето ще ни кара да се боцкаме, защото ще имат "информирано съгласие". Само, че няма как да дам информирано съгласие за неизпитано лекарство или продукт и доброволно да се съглася да бъда опитен шаран.

Принципно съм за ваксините, които са срещу смъртоносни болести като едра шарка, дифтерит, тетанус, детски паралич и прочие. Но те са изпитани, доказани като ефект и върху тях са работили години наред. 

Отказвам да бъда медицински експеримент. Отказвам да бъда шаран!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар