Баба Марта

Баба Марта

10 януари 2021 г.

Нямам никакво съмнение какво се задава

Дълбоката държава си взе обратно властта и доказа, че е неизмеримо по-могъща от всякакви антиситемни играчи като Тръмп

 

 

„Цялата Мара втасала в България, те седнали с американската политика да се занимават” е чудесен пример за слаба политическа култура и тотална липса на дори бегла представа за голямата картина. 

Да си мислиш, че случващото се в САЩ е самостоятелен процес, който няма отношение към онова, което ще се случи в България, в Европа и в света, е опасно дилетантски наивитет. Кръчмарско "бистрене на политиката“ в духа на реалиите от 19 век, когато все още е имало самостоятелни политически играчи. 

Двадесет и първи век е, глобализацията е факт, и всичко, ВСИЧКО, което ще се случи оттук нататък, и навън, и в малка, бедна и зависима България, ще бъде управлявано от онези сили, чийто категоричен възход виждаме в момента. 

Дълбоката държава и свързаните с нея транснационални икономически структури, за които националните суверенитети, включително и американския, представляват досадна пречка от миналото, си взеха обратно властта и доказаха, че са неизмеримо по-могъщи от всякакви антиситемни играчи като Тръмп. Нещо повече, действията, на които сме свидетели, показват едно – никога повече антисистемен играч няма да бъде допуснат на власт. Защото американската политика се движи по определена траектория, предначертана от десетилетия (за справка - Кисинджър). Ясно беше демонстрирано, че никога повече няма да бъде допуснат президент, който да промени радикално тази траектория на външна и вътрешна политика. И ако това се случва на най-могъщата държава на планетата, какво бихме могли да кажем за всички останали? 

Четири години колосален корпоративен, медиен и финансов ресурс беше впрегнат за дискредитиране на избора на мнозинството американци. Не че Тръмп не е ексцентричен простак, който скъса нервите на хората в собствената си партия. Ама не подпали нито една война, и взе, че постигна икономически чудеса, разчиствайки кочината на Обама. 

Пред очите ни се разиграва чудовищен фарс. Няколкомесечните погроми, вандалщини, палежи и обири на магазини, поругаването на църкви и статуи на национални герои, насилственото унижаване на хора, които никога не са имали роби, но които трябва да се извиняват за цвета на кожата си, в момента придобива статут на изконна народна революция, а протестът на част от ония 75 милиона американци, които живеят с мисълта, че вотът им е бил фалшифициран, е заклеймен като чудовищен опит за налагането на хунта. 

Значи, протестите в Беларус, Украйна, Унгария, Полша и България, на Антифа и BLM са демократично откровение свише, а протестът на поддръжниците на Тръмп – опит за преврат?! 

Убийството на чернокож наркоман е нечувана драма, а петимата убити от полицията в Капитолия се представят в медиите като „починали” или дори “white trash”?! Я си представете, че имаше петима убити по време на протест в Москва или Пекин... Представете си истеричния вой на грантовите медии, журналисти и инфлуенсъри. Ама в случая – нито дума. „Починали”.... “White trash”.... Нищо, че за убитата жена се знае, че е служила в USAF и в националната гвардия. Еб@х тези двойни либерални стандарти, напълно в духа на doublethink по Оруел.  

Новата реалност е цензура и политическа коректност и то само като начало. Тенденцията ще ни доведе до безкомпромисна борба с престъпмислите, които биха могли да се зародят в главите ни. Само за 24 часа, Туитър и Фейсбук закриха профилите не само на Тръмп, но на стотици хиляди групи на негови симпатизанти. App Store и Google Play свалиха Parler, където огромна част от републиканците мигрираха, за да имат право на свободно слово. И най-якото: CNN поиска от кабелните оператори да спрат сигнала на Fox News, Newsmax и OAN. 

И когато либералите използват аргумента, че Туитър и Фейсбук са частни компании, и могат да цензурират когото си искат, те кой знае защо пропускат да споменат Section 230 от интернет законодателството, който освобождава от отговорност социалните мрежи за неподходящо съдържание, качено на платформите им. Всъщност, никой не може да им търси отговорност какво е публикувано при тях. Това от една страна. От друга – Тръмп никога не е призовавал за метежи. Кой знае защо, всички негови туитове, които призоваваха за спокойствие, бяха изтрити. 

Логиката е ясна – това му поведение не се вписваше във филма, в който трябва да бъде вкаран на всяка цена – на малоумен палячо. 

Аз нямам никакво съмнение какво се задава: 

- Тотален реваншизъм. Тръмп, хората около него и поддръжниците му в САЩ ще преживеят доста нощи на „дългите ножове”, а напрежението вътре в самите САЩ ще е огромно; 

- Опит за окончателно заличаване на оная култура на Америка, която я превърна в „страната на свободните и дом на смелите” и подмяната ѝ с вече познатия ни прогресистки репертоар с ясен привкус на социално инженерство: нов „социализъм“ изповядван и промотиран от баш милиардерите, джендър неутралност, политическа коректност, климатичен алармизъм и т.н. и т.н. 

- Напрежение с Китай под формата на подкрепа за глобалистките сили в самата китайска комунистическа партия, и политическа война с Русия. Незабавно активиране на кордона на Пилсудски в неговото ново издание, наречено Триморие; 

- Заиграване с Турция, което, не дай Боже, може да засегне България и Гърция пряко; 

- България вероятно ще бъде принудена да приеме либералната визия за Северна Македония, въпреки националния си интерес;

- Отново ще се окаже напук на всякаква логика, че Асад избива деца, вместо да воюва с джихадисти, Сирия ще пламне отново, а неуморни журналисти на щедри грантове ще ни зариват със снимки на убити палестинчета;

- Активиране на дремещите клетки в Европа – огромни грантове за „гражданското общество”, както по времето на Обама (чудесни новини за нашите платени тулупи), с цел смяна на съществуващите политически елити с либерални правителства; 

- И най-важното, слонът в стаята, който нашите гласовити пишман експерти и от ляво и от дясно упорито продължават да не забелязват – ще започне осъществяването на програмата, заложена от Клаус Шваб в „The Great Reset”: 4-та индустриална революция, цифрова икономика, квантови компютри, биг дейта, изкуствен интелект, "интернет на нещата", глобална мрежа, електронни аватари, конвергенция между IT и биология/генетика - модификация на човека в резултат от тази конвергенция (трансхуманизъм), изграждане на ново антиутопично „безкласово“ общество, в което 90% от хората ще се превърнат в придатък на бъдещата единна глобална електронна „платформа“. 

Да, „цялата Мара втасала в България, те седнали с американската политика да се занимават"... 

Едно е сигурно - живеем в много интересни времена.

 
Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар