Зима

Зима
Пролет

25 януари 2021 г.

Ако това е изборът, егати алтернативата!

За изборния коронавирус ваксина не чакайте


 

Помните ли оня виц за парашутиста? Скача той от самолета, парашутът не се отваря, и си мисли: "Е, сега ако и долу я няма линейката, егати организацията!" 

Сетих се за него не покрай коронавируса, при който след позвъняване на "Бърза помощ" не чакайте нито линейка, нито организация. А покрай последното телевизионно интервю на Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България". И покрай медийните набези на Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ" - особено след сделката с "Отровното трио".

Та от бившия втори в ГЕРБ чухме, че когато "гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС". Невероятно, досега нито го знаехме, нито бяхме го чували. Цветанов, се срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, но само при изпълнение на служебните си задължения, каквото и да означава това. Онези списъци с регулярните посещения на Пеевски в Министерския съвет били дописвани. Освен това Цветанов се опънал яко на договорка между Бойко Борисов и Ахмед Доган за назначаване на негови хора в горските стопанства. Които на свой ред вече договорили ортаклъка за парламентарните избори, а бившият финансов министър Владислав Горанов редял листите.

Заявката на Цветанов е да осребри тази откровеност с поне 350 хиляди гласа. Безподобна скромност, като се има предвид колко знае. Ако, представете си, проговори за всичко, избирателите няма да стигнат за електоралния му триумф. Проблемът е, че президентът на САЩ и мнозинството в Конгреса вече не са републиканци, та сме в неведение дали Цецо няма да преименува партията си на "Демократи за България".

В случая вицът за парашутиста може да бъде перифразиран така: "Ако на парламентарния вот имаме избор между ГЕРБ, БСП, ДПС, Цветанов и Манолова, егати алтернативата!"


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар