Зима

Зима
Пролет

25 януари 2021 г.

От началото на февруари отварят залите за фитнес, за концерти и магазините в моловете

От 4 февруари се възобновява присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред

 

 

България се намира в много добро положение към момента, в резултат на предприетите мерки заболеваемостта на 14-дневна база е под 100 на 100 000 души и сме една от четирите европейски държави извън червената зона. 

Алармиращ факт обаче е разпространението на новия вариант на COVID-19, който вече е и в България и е необходимо да се намали скоростта на неговото разпространение. 

С тези аргументи Националният оперативен щаб препоръча постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки в България по време на работното съвещание, което премиерът свика в Министерския съвет с представители на НОЩ, ваксинационния щаб и министри.

„Днес ще предприемем действия за издаване на заповед за влизане на територията на страната на всички граждани, идващи от трети страни и от Европейския съюз, със задължително влизане у нас с PCR тест. По този начин искаме да осигурим територията на Република България и да повишим сигурността на българските граждани по отношение на внасянето на новия вариант на коронавируса в страната", заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

В рамките на заседанието беше потвърдено решението от 4 февруари да се възобнови присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред.

От началото на февруари врати отново ще могат да отворят:

- залите за фитнес, спорт, танци и културни мероприятия
- магазините в големите търговски центрове


Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да проведе среща с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове и отново да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар