Зима

Зима
Пролет

3 януари 2021 г.

Какво да НЕ правите след раздяла

Мнозина са склонни да предприемат действия, които не само не им помагат да се излекуват и да продължат напред, а ги теглят назад...

 

 

Едно от най-трудните неща в емоционален аспект е преживяване на раздяла. 

Намирането на половинка е достатъчно сложно упражнение, така че приключването на една връзка наистина е травмиращо. Тогава в състояние на афект, мнозина са склонни да предприемат действия, които не само не им помагат да се излекуват и да продължат напред, а ги теглят назад.

Ако и вие преживявате раздяла, ето какво да не правите:

Не се обвинявайте

Няма смисъл от това. Вече всичко е свършило и ако изпаднете в порочния кръг на самообвиненията, няма да промените ситуацията, нито ще намалите болката. Можете единствено да се почувствате зле и да попречите на раните да заздравеят.

Не обвинявайте бившия

Не е добра идея и да обвинявате бившия си. Не забравяйте, че всяка монета има две страни и не може просто да посочвате с пръст. Както казахме, нещата са приключили и ще си докарате допълнително драма и негативни емоции, ако започнете да спорите наново с експоловинката си за минали неща.

Не се саморазрушавайте

Ще чуете неща от сорта на „Клин клин избива“, „Трябва да поживееш сега“, „Пийни едно и ще ти стане по-добре“. Ако се потопите в алкохол, в непрестанни нощни излизания и секс за една вечер, ще попаднете в една саморазрушителна спирала, която няма да ви донесе усещане за пълнота и щастие. Даже обратното – на сутринта ще се чувствате по-празни и нещастни от всякога.

Не се затваряйте в себе си

Друга грешка е да се затворите в себе си и да се потопите в болката си. Изолацията не е решение. Колкото повече мислите, толкова по-силно ще ви боли и ще се депресирате. Не се хвърляйте в безкрайни купони, но дръжте близките си приятели около вас и гледайте да не прекарвате много време сами, за да можете да се разсейвате.


 

Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар