Зима

Зима
Пролет

23 януари 2021 г.

Цецкоу с мощна баданарка

Циркът е на световно ниво. Проблемът е, че не осъзнаваме, че политическата сцена не е цирк, а война, в която ние винаги сме от губещите... 

 

Признавам, докато не се появи на политическата сцена отново, Цецкоу ми липсваше. 

Наред с Барни Ръбъла ми осигуряваше дневната порция смях за здраве и розови бузки. Днес, минавайки по навик през страницата му, не останах разочарована... В едно изречение - три сериозни гафа.

Без голямо учудване видях, че Цецкоу отново се слага на хамериканските си господари, явно с надеждата да го подкрепят и отново да бъде поканен с родата на закуска отвъд океана. Но пък баданарката този път беше много мазна.  Видиш ли, Америка била се възвърнала като лидер на Демокрацията и Свободата по света! Ай стига, бе!

Не знам дали в помощното училище във Вършец са учили, че Америка принципно няма. Има Северна Америка, Южна Америка и Съединени американски щати. Защото, ако трябва да бъдем точни, и Канада, и Мексико са в Америка. И дори и Чили. Но пък надали мисълта цецкова е визирала Мексико като лидер на свободния свят. Ето как бягането от час по география те издънва след години!

Вторият сериозен гаф е, че сега тепърва Америка /вероято човечецът е имал предвид САЩ, ама пуста география!/, става лидер и то на демокрация и свобода. Ами досега кой беше, бе, Цецкоу? Китай? Русия? Турция? Фиджи? 

Третият сериозен гаф само в едно изречение е, че споменава речта на Бай Дърт Педро Фил ведно с демокрация и свобода, при положение, че цял свят видя, как речта мина пред дулата на оръжията, които пазеха любимият президент на хамериканците от същите хамериканци.

Хубавото на българския политически живот е, че ни дава възможност да се посмеем от сърце. Па макар и на наш гръб. Циркът е на световно ниво. Проблемът е, че не осъзнаваме, че политическата сцена не е цирк, а война, в която ние винаги сме от губещите.

Продължавам да следя делата и думите цецкови. Шоу безкрай...


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар