Зима

Зима
Пролет

9 февруари 2021 г.

Мария Захарова: Съратниците на Навални получават инструкции за подривната им дейност в Русия от страните от НАТО

"Западът вече е инвестирал твърде много пари и ресурси в тази история, за да я отложи до пролетта."

 

 

"Съратниците на Алексей Навални получават инструкции за водене на подривната им дейност в Русия от страните от НАТО, което и е обусловило промяната в тактиката им за организиране на протести в страната."

Това заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова във фейсбук.

"Всичко е банално и просто. На 8 февруари 2021 г. в Постоянното представителство на Полша към ЕС в Брюксел се проведе онлайн среща с Леонид Волков и Владимир Ашурков, в която участват страните от ЕС, САЩ и Великобритания. По същество това е среща на страните от НАТО. Натовците са инструктирали „опозицията", или фактически техните агенти на влияние, как те „по-хитро" да извършват подривна работа", каза дипломатът.

Според нея това обяснява защо решението да не се организират неразрешени действия до пролетта, което привържениците на Навални обявиха на 4 февруари, беше променено на обратното до вторник. 

"Западът вече е инвестирал твърде много пари и ресурси в тази история, за да я отложи до пролетта. Те ясно разбират, че до пролетта разгърнатата от Запада информационна кампания ще се е разпаднала. Те вече не могат да жонглират с темата за "химическите оръжия", без да представят факти - притиснати са до стената. Затова тръгват ва-банк", добави Захарова.

Тя придружи публикацията си със снимка от поста на Постоянното представителство на Полша към ЕС в туитър, където са заловени участниците в онлайн срещата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар