Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2021 г.

Мира Баджева: Партиите кукувици се съживяват на избори и печелят дивиденти

„Не мисля, че хората се заслушват много в програмите на партиите, искат да чуят практични неща и различни от грамофонната плоча, която политиците се научиха да използват.“ 

 

„Партиите кукувици съществуват, съживяват се на избори и печелят дивиденти. Това не е ново в българската политика.“

Коментарът направи пред БНР Мира Баджева журналист и политически анализатор по повод партията „Българско национално обединение“, която предостави своята регистрация на формацията на Васил Божков „Българско лято“.

Според нея Васил Божков се рисува като жертва и разчита на съчувствие от страна на хората, които в него виждат невинна жертва на прокуратурата и на разчистване на бизнес сметки.

„Част от арсенала на политическите и адвокатско-процедурните хватки в България е кандидат-депутатският имунитет да се използва, когато има производство или преследване срещу някого. По време на предизборната кампания може би това е важно за някого. И най-вече трибуната – много хора използваха момента да участват в изборите, за да бъдат чути. Особено когато имат какво да кажат. А ние знаем, че г-н Божков гласовито се изказва срещу управляващите и прокуратура.“

„Не мисля, че хората се заслушват много в програмите на партиите, искат да чуят практични неща и различни от грамофонната плоча, която политиците се научиха да използват“, допълни Баджева. 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар