Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2021 г.

Предизборно: ОЛАФ-че да става!

Скандалът с джипките на МВР ще премине като пролетен дъждец, но блатото пресъхване няма...
 

Започна се! Не че е спирало, но калта хвърчи отвсякъде. 

И родното (китайско) производство не пожалиха. Докато сглобяваха "Грейт Уол"- ите в Баховица, всичко в автопроизводството ни беше наред. Сега били лоши, понеже дошъл хабер от ОЛАФ. А те са най-доброто в тази помийна яма. Какво по-добро решение от това да ги изкупи държавата за МВР с европейски средства?

Останалото е баналност. При кабинети на ГЕРБ били уредени парите и била подготвена поръчката. После Пламен Узунов - служебният вътрешен министър в кабинета "Герджиков", подредил класирането и написал договора. А пък следващият кабинет на ГЕРБ го подписал и бранил в съда общото дело срещу жалба на друг участник. Но и жалбата, и защитата по решението на КЗК, оглавена от кадър на ГЕРБ, са толкова ялови, че като да са съгласувани. После съдът валидира резултата от поръчката и никой повече не повдигна въпроса за джиповете.

Сега обаче се сдавиха за кокала, оглозган с комисиони за всички. Сред които може пък няма и такава за ОЛАФ, чието ръководство също беше уличено преди време от Брюксел в корупция. Така или иначе, точно когато президентът Румен Радев обяви намерение за втори мандат, извадиха нова карта срещу съветника му Пламен Узунов. Който може и да е шетал като совалка между бизнес лобита и институции, но какво е совалката без земята и космоса на повсеместната ни корупция. Която пък е част от вселенската.

Така че, по-ведро и патриотично, докато и Патриотите се карат колко са обединени. Какво, по-дяволите, щеше да прави тези китайски стени Гриша Ганчев, ако държавата не беше помогнала. 

А лафовете на ОЛАФ нашата прокуратура да не приема насериозно. След два месеца изборите минали и приказката ще е друга. Та МВР да си кара джипките, китайците спирка нямат. 


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар