Зима

Зима
Пролет

10 март 2021 г.

Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания

Борисов не иска да се бори с бедността и неравенството, които се увеличават, а да си купува временно и предизборно спокойствие 

 

Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания!

Ето днес премиерът Борисов отново се опита да купи една от уязвимите групи най-засегнати от бедността и неравенството в България – пенсионерите. Обявил (сигурно от джипката), че българските пенсионери са били подпомогнати в пандемията с над 1 млрд. лв. и, че това ще продължи... до изборите. Дали парите са „над 1 милиард” е спорно, но все пак е добре, че въобще са се сетили за пенсионерите, макар и предизборно. Да това е временна и предизборна мярка.

За тази, наред с младите хора най-уязвима група – пенсионерите, трябва  възстановяване на справедливостта между поколенията.

С тези, и без тези 50 лева, две трети от пенсионерите продължават да живеят на прага на бедността. Те отдавна чакат преизчисляване на всички пенсии. От 2008 г. насам, когато БСП с голяма решителност направи последното справедливо преизчисляване на всички пенсии, които отбелязаха ръст над 120%, за възрастните хора не е направено нищо стойностно. За да не бедстват 2,2 млн. пенсионери, в тези тежки месеци им се подхвърлят подаяния от 50 лева на калпак. До изборите!?!?!? Вместо това можеше да се направи преизчисление на всички пенсии, което да гарантира трайното им повишаване средно с 30%.

Със същите пари! 

Г-н Борисов, прочетохте ли годишния бюлетин на комисията по стокови борси и тържища, където пише, че през миналата година цената на храните е достигнала рекордно високи стойности за последните 5 години. Очевидно е, че вие не искате да се борите с бедността и неравенството, които се увеличават, а да си купувате временно и предизборно спокойствие. Всъщност кой ли очаква отговорът Ви, та Вие не се явявате пред парламента на Република България.

Хора, бдете! Не се подавайте на манипулациите и на 04.04 накажете популистите!!!


Георги Гьоков, водач на листата на "БСП за България" в Стара Загора

Няма коментари:

Публикуване на коментар