Зима

Зима
Пролет

16 април 2021 г.

Да няма изненадани! Журналистиката трябва да е опозиция на всяка власт!

Свободните сме и който е очаквал, че ще засвирим с фанфарите, жестоко се объркал...

 

 

Длъжни сме за пореден път да припомним и уточним – че истинската журналистика е опозиция на всяка власт. На всяка!

Това, за сведение на превъзбудените коментатори и „анализатори“, които без време са се подмокрили как Боко и Хунтата му, видите ли, били вече разкарани и как така сме си позволявали да критикуваме баш „новите“ овластени типажи.

АФЕРА винаги е била опозиция на всяка власт, защото изповядва веруюто, че истинската журналистика никога не се гъне като плазмодий, нито се навежда на актуалните „силни на деня“.

От нас няма как да очаквате възторзи, патетики и филипики за „новите“ властници, просто защото, видите ли, се огромна част от тях се припознаха като големите „опозиционери“ и „революционери“, които в 12 без пет се сетиха да рутят и свалят Хунтата, докато през останалото време се усукваха около него, или мълчаха от шубе.

АФЕРА няма да промени мисията си да казва истината и да следи под лупа всички управляващи, „опозиция“ и всеки, който се е докопал до властта. Защото, ако не го прави, значи не служи на журналистиката.

Ние никога няма да заприличаме на тези от снимката, които се движат като стадо, напъхани в бял микробус, и които вървят като стадо, предвождани от пъдар.

Свободните сме и който е очаквал, че ще засвирим с фанфарите, жестоко се объркал.

Истинската опозиция на всяка власт е истинската журналистика.


Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар