Зима

Зима
Пролет

8 април 2021 г.

Парламент джипка не кара!

Борисов излезе от парламента, преди да е влязъл
 

Бойко до такава степен се е изпедепцал, че талантите му се побират в няколко думи: може да работи всичко, да не произвежда нищо и винаги да има кой да му ръкопляска!  

Новината на 8 април пак бе сътворена от Бойко, който подаде оставка като народен представител още преди да се е заклел и да е подписал (образно казано) трудовия си договор. 

Заявлението на Борисов до ЦИК за отказ от депутатското място - като победител в 25-и МИР-София и 16-и МИР-Пловдив-град обаче е поредната гавра и с избирателите, и с ЦИК, и със закона. И не му е за сефте! Този мач го игра за първи път през 2005 г., когато стана "жълт" депутат от Пловдив и Благоевград. Тогава се завихри същата разправия, но явно без никаква практическа полза. След като и днес все още проблемът съществува...

Ако разсъждаваме по принцип, Борисов има право да влезе или да не влезе в парламента, но след като ЦИК го обяви за избран. Ако разсъждаваме логично обаче картинката е доста по-грозна: той е спечелил доверието на десетки хиляди гласоподаватели, след което ги е излъгал по най-безсрамния начин.  А ако се поразмислим  наказателно-правно върху казуса, току виж се оказало, че става дума за откровено манипулиране на изборния процес.

Истината е далеч по-семпла, земна и простосмъртна - парламент джипка не кара!

И защо да стои там, където не може да излъчва на живо във Фейсбук, да ръси "ценни мисли" или да се снима с фенки и фенове? И където, за да отиде в окото на бурята или в сърцето на екшъна, трябва да моли парламентарния шеф за отпуск? Или да лъже че е болен?

Ясно е едно: за нищо на света няма да спре с облъчването на електората, защото ей го на - следващите избори чукат на вратата!


 Иван Рачев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар