Есен

Есен

12 май 2021 г.

Голата истина ще посочи червея, размазан от чепика на докер

За да се разбере защо сме последни по всичко, свързано с качеството на живот и първи по всичко най-лошо, свързано пак с живота... 

 

Служебното правителство започва работа. 

Няма време за натъманяване, доверие в аванс и пр. глезотии. Държавата е зле, гражданите нямат търпение за промяна. Отстрани ехти опорката: „Готви се реваншизъм към ГЕРБ“. На страхът очите са големи, както е казал народът. 

Направете ихтибар на тези объркани хора, които още вярват, че са изгубили властта случайно и утре ще се събудят пак властелини на институциите и хазната. Нека живеят с тази надежда – всеки има право на заблуди.

Накрая ще стигнат до прозрението на Буковски „Политиката и властта са като жена – увлечеш се сериозно по нея, но накрая се оказваш дъждовен червей, размазан от чепика на някой докер“.

Първо ще го узнаят, след това ще им стане още по-гадно и накрая ще свикнат.

Така че не се занимавайте с реваншизъм, дами и господа от служебното правителство, не че имате такова намерение. Мислете за истината, тя трябва да излезе. Цялата гола истина – за да се разбере защо сме последни по всичко, свързано с качеството на живот и първи по всичко най-лошо, свързано пак с живота. Трябва да научим имената на крадците, изнудвачите, мафиотите и корумпетата.

Да научим и тези, които са направили добро за хората, ако изплуват такива. За тях да се каже добра дума.

Но другите… другите да си търсят адвокати. Килиите, в които пращаха десетки невинни, само защото са неудобни и им пречат, ги очакват. След задълбочени разследвания и годни доказателства, разбира се.

Тя, Истината ще ги сложи на място


Емил Азар, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар