Зима

Зима
Пролет

3 май 2021 г.

Територията на мъртвите училища

Когато един народ е лишен от грамотност, образование, история и традиции, той става стадо, което е лесно управляемо... 

 

Надали има българин, който да не  е виждал затворени и разрушени училища. 

През последните тридесет години България, по-точно националните предатели, затвориха над 1400 училища. Обикновено в малки населени места, обричайки ги на обезлюдяване и забвение.

Тъжна гледка е разрушено училище! Сещам се за детския глъч, за надеждите, за детските гласчета, четящи на глас или декламиращи, за вълненията покрай празниците... а сега е тишина. Призрачна, грозна, катастрофална тишина. Само един кон пасе около разрушеното училище в Орешец. Почти не се виждат хора. И не само там. Навсякъде. Като чума пълзи омразата към образованието. 

Когато управляват бедни духом, те искат да принизят всички и всичко до своето ниво. И почти успяват.

Усвояват пари по европейски програми да плащат на НПО-та да работят в гетата и да ги убеждават срещу милиони левове да ходят на училище. В същото време затварят училище след училище в български села и градове. Сорос побеждава, нали?

Когато един народ е лишен от грамотност, образование, история и традиции, той става стадо, което е лесно управляемо.  А ние продължаваме да блеем, докато България около нас загива. 

И да припомня - СВОБОДАТА Е ЗАПОЧНАЛА ОТ ВЪЗРАЖДАНЕТО! От историята, образованието и културата! От българският дух. ОТ БЪЛГАРИТЕ! ЗАЩОТО ТУК, СЕГА И ЗАВИНАГИ ТОВА Е И ЩЕ ОСТАНЕ ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ! 

А тези, които причиниха това на българския народ, ще си получат заслуженото! 


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар