Зима

Зима
Пролет

24 май 2021 г.

Мария Захарова: Шокиращо е, че Западът нарича инцидента във въздушното пространство на Беларус "шокиращ"

"Кръвта и страданията на милиони по света ритнаха изпод краката на западните демагози табуретката, от която проповядваха."

 

 

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че западните страни не трябва да бъдат шокирани от инцидента със самолета на Ryanair.

"Шокиращо е, че Западът нарича инцидента във въздушното пространство на Беларус "шокиращ". "Животът на "цивилизованите демокрации" по траекторията "quod licet Iovi, non licet bovi" (Което е позволено на Юпитер, не е позволено на бика) отдавна не е актуална поради загубата на някога водещите истински лидерски качества. Кръвта и страданията на милиони по света ритнаха изпод краката на западните демагози табуретката, от която проповядваха", написа тя в страницата си във фейсбук.

"Или трябва да се шокират от всичко: от принудителното кацане на самолета на президента на Боливия в Австрия по искане на САЩ и в случая в Украйна 11 минути след излитане на беларуски самолет с активист на Антимайдана. Или подобното поведението на другите не трябва да шокира", подчерта Захарова.

Според нея използването на информационно-политически кампании за формиране на подходящо възприятие чрез медиите вече не носи желания ефект. 

„Мрежата помни всички случаи на насилствени отвличания, принудителни кацания и незаконни арести, извършени от "пазителите на реда и морала", добави тя.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар