Зима

Зима
Пролет

29 юни 2021 г.

Не, защото е закон, а защото е внушено

Колко брутална промивка и нечовешки социален експеримент е бил проведен върху тези хора последната година... 

 

Намирам се в Рим. 

Представете си брутална, непоносима жега, пек и влажен мор. Хора почти няма, градът е полу-празен заради срива на туризма. Улиците са почти празни заради пека. Тук-таме се разминаваш с някого. 

В тази обстановка близо половината хора... носят маска. Навън. Сами или в двойка, далеч от останалите, но с маски. И не уж, формално, а през носа, напълно опаковани.

Минаваме през парк, деца си играят на поляната... с маски. Двойки седят сами на пейка, отделени от други хора... с маски. На върха на Палатинския Хълм, сами, двойка туристи - с маски. Говорят си през тях. 

Това важеше особено за младите момичета - винаги най-податливата на социалните моди и демонстрирането на ценност демография. Направили се и нагримирали вечер за купон, ще се бутат в клуб, отиват натам през празни улици, нахлузили до една тъпата маска на лицето. Не, защото е закон - няма вече такъв. Защото е внушено. 

Човек трябва да се разходи из западна Европа, за да разбере точно колко брутална промивка и нечовешки социален експеримент е бил проведен върху тези хора последната година. И за да си даде сметка колко различни народи сме. 

Колко прекършени спрямо социалните очаквания и моди са тези нации. 

Тогава ще разберете и защо толкова лесно се управляват и водят за носа към собствената им замяна.


 Кристиян Шкварек

Няма коментари:

Публикуване на коментар