Зима

Зима
Пролет

6 юни 2021 г.

Мария Захарова: Ефективното взаимодействие между Русия и Беларус не влиза в плановете на НАТО

"Трябва постоянно да се намесват във вътрешните работи, ту на едната, ту на другата страна, само и само да не допуснат естествения ход на взаимноизгодната интеграция." 

 

"Ефективното взаимодействие между Русия и Беларус не влиза в плановете на НАТО", написа днес в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Говорителката направи този коментар в отговор на думите на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, който изрази сериозно безпокойство от сътрудничеството между Москва и Минск, предаде БТА.

"Ето ви отговора на въпроса защо Западът така неистово се е заел с Беларус. Нормалното ефективно взаимодействие между двете страни не влиза в плановете на НАТО. Трябва постоянно да се намесват във вътрешните работи, ту на едната, ту на другата страна, или едновременно и на двете, само и само да не допуснат естествения ход на взаимноизгодната интеграция.

Що се касае до готовността "да се защитава всяка страна членка на алианса от заплахата, произтичаща от Москва и Минск", то би ми се искало по традиция да пожелая на НАТО и генералния му секретар здраве", написа Захарова.


Няма коментари:

Публикуване на коментар