Зима

Зима
Пролет

29 юни 2021 г.

Елена Гунчева: Когато гласувате, мислете за България!

Да изберем почтени, образовани и най-важното - родолюбиви българи да ни управляват. България трябва да е най-важното за всички нас и за политиците! 

 

Адв. Елена Гунчева: водач на листата на партия ВЪЗРАЖДАНЕ за 4-ти МИР Великотърновски и 17 МИР Пловдивски. Тя е юрист с дългогодишна практика, общественик и активен участник в протестите през миналата година.


- Адв. Гунчева, как решихте да се занимавате с политика?


- Решението ми е мотивирано от факта, че тридесет и две години, оправдавайки се, че политиката е мръсна работа, я оставихме точно на непочтените и крадливите. Поговорката, че по-умният винаги отстъпва, ни доведе до дефицит на образовани и кадърни хора във властта. Покрай работата си като юрист знам какви са реалните проблеми на хората и имам осъществими решения за тях. В Народното събрание се създават закони. Моите уважения към хора, които са известни с това, че са известни, но законопроектите не са домашна баница и за тях трябва професионална подготовка. Нагледахме се на некачествено и лобистко законодателство и затова реших, че мога да направя нещо полезно за хората. Аз няма да им обещавам светло бъдеще и евроатлантически ценности, а промяна в законите, която да улесни живота им и да им гарантира по-добро бъдеще тук. Имам приоритети на национално и местно ниво, които ще защитавам и за които не виждам други политически сили да полагат усилия..

- Какъв трябва да бъде българският политик?


- Първо - почтен човек. Почтените хора не крадат и мислят доброто на другите. Затова и поставям това качество на първо място. След това - образован. Не с купени и измислени дипломи от специалности, по които никой не е чувал някой да е работил на практика. С житейски опит и достатъчно трудов стаж извън партийни централи и пленарна зала. И най-вече - близо до хората - да може да знае проблемите и на професора в университета, и на животновъда, който се притеснява как да води ежедневен дневник за добичетата, и на майките, които се притесняват какво се случва в училищата, и на пенсионерите, които живеят в мизерия. Повечето ни политици са до хората само по време на предизборната кампания, много от тях дори не знаят какви са цените в магазините за хранителни стоки.

- Какви са Вашите приоритети и тези на политическа партия ВЪЗРАЖДАНЕ?


- Почти напълно се припокриват. Демографската катастрофа, образованието и здравеопазването са най-важните. Все пак да напомня, че България е земята на българите. Без българи българска държава няма и това постоянно трябва да си го напомняме. Всяко трето дете е с майчин език, който не е български. Има повече българчета в чужбина, отколкото в България, което е абсурдно. Два милиона българи са се евакуирали от Родината си като от местопрестъпление. И то в мирно време. Спешно трябва да се приемат мерки за защита на българските семейства и деца и да се насърчи раждаемостта сред грамотните, работещи българи. Вместо да даваме общински жилища само на социално слабите, нека като най-нуждаещи се да посочим младите български семейства, в които и двамата родители работят, плащат данъци и осигуровки и имат поне две деца. И с всяко следващо дете да има преференции за данъци, такси, наеми и закупуване на жилища на преференциални цени. Както и възможност за субсидиране на стоките за децата. Недопустимо е една детска дрешка, която ще се износи за три месеца, да струва повече от дреха за възрастен. Недопустимо е едно детско пюре да струва колкото салам. Трябва сериозна програма в тази насока. Както и осигуряване на детски ясли и градини (само да подчертая, че много общини продадоха сгради на бивши детски градини поради „отпаднала нужда", а сега се чудим къде да настаняваме децата). И социалните помощи за деца да се дават на всяко дете, без значение доходите на родителите. Преустановяване на практиката, която оправдават с някакви традиции деца да раждат деца и държавата да ги издържа. Раждането на деца да се превърне в приоритет на държавата и семейството, а не начин на издръжка за някои.

Вторият проблем е образованието: Недопустимо е „Америка за България" да се бърка активно в българското училище и да пренаписва учебниците и историята ни. Соросоидни НПО-та налагат чужди за нацията ни идеи и ценности на най-беззащитните - нашите деца. Патриотизмът, любовта към Родината биват обявени за език на омразата, което е абсурдно и няма да го допускаме повече. Качеството на образованието се влошава с всяка година и от училищата ни излизат функционално неграмотни млади хора. Като фрапиращ случай мога да посоча и това, че миналата година на Шипка много Ваши колеги объркаха Самарското знаме, което е първото българско бойно знаме, национална светиня, с руското. Подобно незнание на историята е потресаващо!

Трети приоритет е здравеопазването: Здравето и животът ни не са стока. От тях не трябва да се печели. Не можем да си позволим държава, в която няма пари за операции на деца, а има пари за служебни коли за всеки селски кмет. Дори здравноосигурените заплащат допълнително. В същото време бюрокрацията и там се раздува. В малките населени места се закриха много болници. Трябва отново държавата да се намеси категорично в здравеопазването. Българите трябва да получават качествена и достъпна здравна помощ.

- Според Вас за какво ще гласуват българите на 11 юли?

- Българите отново се надяваме на промяна и спасители. Но първо трябва да осъзнаем каква политика очакваме от тези, които ще изберем. Затова и призовавам когато гласуваме, да мислим за България. Да изберем почтени, образовани и най-важното - родолюбиви българи да ни управляват. България трябва да е най-важното за всички нас и за политиците.

Затова на 11 юли гласувайте с № 11 в листата за избора на народни представители. Защото България има нужда от Възраждане!


Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар