Зима

Зима
Пролет

4 юни 2021 г.

Говорителката Сийка или сетила се Мара да се побара

Добре е да напомним на Сийка Милева какви ги плещеше предишният шеф на КПКОНПИ с прозвището Пацо Терасата, сега консул в една топла страна
 

 

Говорителката на главния прокурор Сийка Милева накара много хора да се прекръстят, други да помечтаят за безплатно пътуване до Луната, а трети да се разсмеят до припадък. 

Те не повярваха на обещанията й, че държавното обвинение ще провери Делян Пеевски. Изявлението на госпожа Милева разбира се идва ден, след като САЩ обявиха, че му налагат санкции по закона „Магнитски“. Или казано с една дума – приключват го.

Милева се оказа достатъчно хладнокръвна, тя даже не трепна, когато съобщи: „За лицето Пеевски през изминалите години са извършвани проверки. Предстои те да бъдат анализирани“. И логичният въпрос, който първо се роди в главите ни бе защо точно сега?

А отговорът се роди някак внезапно - ами много просто, защото най-стабилната връзка на Пеевски с държавата се намира на 4-я етаж в сградата на Съдебната палата, където е поместен и кабинета на главния прокурор. И където преди ден хора скандираха: „Гешев е позор! Оставка и затвор!“.  И защото точно от това място този „Пееф“, както го наричат някои  мургави братя, раздаваше мафиотското си правосъдие години наред. А то се заключаваше в няколко прости думи  като рекет, мачкане, изнудване, арести, обвинения, заплахи, притискане, подслушване. Добре е да напомним на Сийка Милева какви ги плещеше предишният шеф на КПКОНПИ, сега консул в една топла страна Пламен Георгиев, извоювал си прозвището Пацо Терасата.

През 2018 г. в телевизионно интервю той споделя: „Имахме сигнал срещу Пеевски и извършихме една обстойна проверка, но излезе, че не сме го проверявали. Обемът работа, който КПКОНПИ са свършили, е огромен и никъде не са открити доказателства за незаконна дейност. Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо незаконно. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Вероятно това не се харесва на някой и ни изкарват, че не сме си свършили работата. Няма нищо незаконно за него в огромната проверка и обем от документи, които сме анализирали. Не виждам какво повече мога да кажа по този казус."

Любопитно е да разберем дали Гешев ще привика Плавен Георгиев, за да му потърси сметка за твърденията. Още отсега е ясно, че отговорът ще бъде „Не!“.

Сийка Милева категорично уплътни с изказването си българската поговорка, използвана по повод много закъсняло действие: „Сетила се Мара да се побара“.

Сийка Милева рамо до рамо с Иван Гешев


Невена Миткова, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар