Зима

Зима
Пролет

4 юни 2021 г.

Вземете си го и не го връщайте

То е ясно, че имате полза от една слаба и безпомощна България, която послушно да изпълнява безумните ви заповеди, а Борисов удобно да е куче-касичка на европейските лидери 

 

Е, туй европейците не мога да ги разбера.   

Немското списание "Шпигел" възмутено пише, че американските санкции за България са срам за ЕС, защото ЕС толкова време си мълчи за престъпленията и корупцията у нас, а Манфред Вебер, шеф на най-голямата европейска партия ЕНП пък вика, че Европа не можела без ГЕРБ и искала да работи с гербоидните!

Ами уточнете какво искате! То е ясно, че хем ви боли, хем ви сърби. От една страна, вие имате полза от една слаба и безпомощна България, която послушно да изпълнява безумните ви заповеди, а Борисов удобно да е куче-касичка на европейските лидери и тук да се перат едни пари. 

От друга страна, искате и целите да сте в бяло и много да ви хвалят и обичат. Е, не става!
А пък ЛГБТ+ европейски шеф Вебер, да си гушне Онуй и да ни се разкарат от главата. След като толкова им трябва Борисов и ГЕРБ, направо да си ги вземат у тях и повече да не ни ги връщат. Ние някак си не ги харесваме колкото тях. А и файда - йок. Ние едва оцеляваме, така че нямаме нужда от Онуй да ни пере мръсните пари. 

Лицемерието на евроатлантическите лидери е безкрайно като вселената. И ако приложим принципът на Окам към ситуацията, изводът е: "Може да е кучи син /Борисов и ГЕРБ/, но са наши кучи синове!". Защото са ни удобни, продават ви евтино, перат ни мръсните пари и са послушни."

Демокрацията принципно е власт на народа. И никога не я е имало никъде. Най-малко в краварските щати и в ЕС. В момента   в ЕС и САЩ и най-вече в България е КЛЕПТОКРАЦИЯ - Клептокрацията (от гръцки: κλεπτοκρατία – „управление на крадците“) . И само дебилите виждат свобода, демокрация и свобода на словото, както и други ценности извън парите и властта!

Дори само това, че благодарение на тяхната подкрепа, въпреки сигналите и фактите за престъпленията им, и това, че  Онуй и шайката му 13 години разоряват и унищожават една от най-старите европейски държави, показва европейските им "ценности". 


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар