Зима

Зима
Пролет

5 юни 2021 г.

Нищото

В системата, която търпим, няма място за чест и независимост. Докато другите усилват своите държави, тук ние сами се цаним за роби... 

 

Нищо не става от нас... 

Същите тъпчовци, които доскоро се пенявеха по повод измислените шпионски скандали, сега вият от възторг за откритата и безцеремонна намеса на САЩ във вътрешните ни работи. Политици и журналисти бързат да засвидетелстват подкрепа за действията на чуждата нам по култура, мироглед и интереси империя.

Къде сте хукнали, продажни твари?! Със своето раболепие показвате само, че сте ненужни за народа. Във Вашингтон били замразили сметките на няколко богаташи... И к´во оттуй? 

Нима олигарсите не са ваше творение? По заповед се правите на праведни и ги лаете, но до оня ден раболепничехте пред тях, продавахте им се, за да ви подхвърлят някой и друг лев в червените и сините партийни каси. А колцина още неизвестни милионери живеят и грабят, без да обръщате внимание на деянията им? Не, няма по-озлобено същество от слугата, видял падналия си чорбаджия – той с наслада ще го рита и псува, ще избива комплекси!

И кой е кумирът, учещ ви на нравственост и справедливост?... Една държава с огромно социално неравенство и с нехристиански морал. Елитът ѝ контролира престъпността, организира преврати и войни по целия свят. А как само пращящият им от здраве и интелект президент получи властта... 

Тъй че малко сте се пообъркали с източника на вдъхновение, неуважаеми - всъщност, удряте теманета посред терариума.

Низвергнатите богаташи може да са антипатични, ала по закон остават невинни до доказване на противното. И най-важното – те са българи, наши сънародници! Не е правилно чужденци, без значение кои, да прилагат своите закони в отечеството ни и да влизат в ролята на обвинители, съдии и палачи! Хората, допускащи и възхваляващи подобно безобразие, са предатели.

През юли колониалната администрация пак ще позволи да гласуваме за господари... Американци или турци да бъдат? В системата, която търпим, няма място за чест и независимост. Докато другите усилват своите държави, тук ние сами се цаним за роби.


 Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар