Зима

Зима
Пролет

11 юни 2021 г.

Калинке-малинке, кажи ми как се става шеф с фалшива диплома?

Наумова е получила общо заплати за 59 940 лв., а печалбата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ - 51 133.84 лв. 

 

Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява държавната фирма САПИ ЕООД – „Система за агропазарна информация“ към Министерството на земеделието, храните и горите се оказа с фалшива диплома, съобщава Agri.bg.

Проверка на „Mediapool” от март месец показа, че за цялата 2020 г. Наумова е получила общо заплати за 59 940 лв., а печалбата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ и възлиза на 51 133.84 лв. От медията посочиха и че Наумова се готви за нов мандат след провеждане на конкурс, провеждан от администрацията на Десислава Танева - тогава министър.

В CV-то на Мирослава Наумова, публикувано в материала на Agri.bg, е записано, че от 1993 г. до 1997 г. е изучавала "мениджмънт" в Националната спортна академия (НСА), но без да е посочена конкретната специалност и образователната степен, От 1995 г. до 1997 г. шефката на САПИ твърди в CV-то си, че е изучавала Международни икономически отношения (МИО) в УНСС, но отново без да се спомене образователната степен.

След като ръководството на министерството се смени, по сигнали на работещи във ведомството, е назначена проверка и става ясно, че Наумова е представила фалшива диплома. От УНСС със специално писмо, изпратено до Министерството на земеделието, храните и горите на 1 юни, 2021 г. посочват, че такава диплома не е издавана. Писмото е подписано от зам.-ректора по учебната дейност - проф. Мирослава Раковска.

 
Потърсена за коментар от редакцията на Agri.bg, Наумова отговаря:

"Това е поредният сигнал срещу мен и ми омръзна да ме чернят. Това е отвратително. Това, че съм честна явно на никого не изнася", отричайки категорично, че дипломата ѝ е фалшива.


Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар