Зима

Зима
Пролет

15 август 2021 г.

Веселин Дремджиев: Борисов не е никой, защото не са "никой" милиардите, които бяха отклонени през последните 12 години

"Не, полицаите не са си изпуснали нервите, те действат напълно садистично. Кадърът с разголеното момиче е пластът на насилието, който е абсолютно неприемлив." 

 

"В случая с полицейското насилие над протестиращите от лятото на 2020-а година има няколко пласта - първият е садистичното удоволствие, вторият е прикриването на това от изпълнителната власт, а третият пласт е Иван Гешев и прокуратурата."

Коментарът направи в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР журналистът Веселин Дремджиев, водещ на коментарното предаване "Денят" по TV1. Според него възможността година по-късно за дебати по темата за полицейското насилие над протестиращи е доказателство, че медиите доскоро са били заглушавани.

"Не, полицаите не са си изпуснали нервите, те действат напълно садистично. Кадърът с разголеното момиче е пластът на насилието, който е абсолютно неприемлив, той не може да съществува в цивилизована държава. По-тежкият пласт е прикриването на това от изпълнителното власт тогава - от министрите, които е трябвало да направят това разследване. И третият пласт - прокуратурата - година по-късно говорителката Сийка Милева щяла да гледа записите, след като се върне от отпуск. Тези три пласта, може би ще бъдат достатъчно основание разхлабените връзки между партиите на протеста да бъдат малко стегнати."

Според журналиста не е възможно "прокуратурата да смени курса, защото това ще удари по симбиозата между Гешев и Борисов":

"Бойко Борисов не е никой, защото не са "никой" милиардите, които бяха отклонени през последните 12 години. Бих бил много изненадан, ако главният прокурор Гешев реши, че трябва да спасява кожата".

Дремджиев коментира, че трябва да има политическо обединение срещу "модела на завладяната държава с милиардите":

"Това са милиарди, които купуват хора и създават зависимости. Всички срещу ГЕРБ и ДПС".

Той изрази мнение, че трябва да се направи усилие за съставяне на правителство с третия мандат, което да постави поне 10 приоритета, които да обозначават ясно мерките, които да бъдат взети.

Журналистът подчерта, че отново всички плашат с идващата зима и припомни, че от години е така, а "тежката зима има материализация в урните, защото плащат с дърва за огрев".

Веселин Дремджиев заяви, че затрудненото достигане на журналистите до депутатите, като се налага задължително комуникацията да минава през пресцентровете на политическите формации, е всъщност цензура:

"Включително и в "Демократична България". Имат проблеми. Имат притеснение да не би някой депутат да каже нещо, което да доведе до потисканите напрежения в тази коалиция, което да бъде използвано от политическите противници".

Веселин Дремджиев определи БНР като "един от малкото острови на свобода, където може да се побеждава пропагандното говорене и мислене".

"Бил съм гост в шоуто на Слави Трифонов, но не ме е канил да бъда депутат в "Има такъв народ", категорично заяви той.



Няма коментари:

Публикуване на коментар