Лято

Лято
Лято

18 август 2021 г.

Отвращение

Отвращение е думата. За присвоилите огромната енергия на протеста за свои користни и егоистични цели...

 

 

Ако нещо ме отвращава в изгрелите така наречени „нови месии“, полегнали удобно върху факта, че хвърляли най-отпред яйца по площада, вместо да направят истински бунт или революция, то е бездънното им лицемерие.

Оправдано единствено с бутането с лакти непременно да си „най-отпред“ в депутатските листи и да се намърдаш във Властта.

Когато на бял свят ти извадят чекмеджетата на Боко пълни с пачки и кюлчета със злато – уаууу, браво, мафия, и така нататък.

Когато на бял ти извадят президентския секретар по антикорупция, който биз бизе реди завери с потресаващо компрометиран митнически тип от Костово време – уауууу, анатема, това е „манипулация“.

Когато вдигаш юмрук срещу мафията на Боко – уаууу, браво, „да върнем държавността“, „за прозрачност“ и „нов морал“, ура! Когато обаче осветиш отвратителните, безобразни назначения и кадрувания от „вдигнатите юмруци“ уж против мафията, в полза на мафията – уаууу, вие сте купени от Боко, мръсни гадове, дето посягате на свещената ни крава президент и компанията му.

Когато осветляваш всяко позорно назначение на Боко – уаууу, браво, долу мафията, ние сме за закона, и само за закона. Когато някакви типове, остапбендеровци, са извън закона, ама са министри, обаче „наши“ си министри – уаууу, това е манипулация, много важно, че не е спазен закона, я, виж, какъв е симпатяга, а и е на президента, майната му на закона.

Когато години наред громиш Цветанов и безумията му в МВР, включително и потресните кадрувания – уаууу, браво, мамицата му и тъпак. Когато обаче се появи един нарцистичен рецитатор, ама на новата свещена крава президента и заедно с президента и кадровиците му обсебят службите с абсолютни фатмаци – калинки, ама наши си и  ги осветиш – аууу, мамицата ти, предатели такива, не ни интересува кой кой е, важното е, че и президентът и компанията му хубаво ни рецитират.

Няма как да се представяш за „демократ“, няма как да обясняваш каква „държавност“ връщаш, на всичкото отгоре „в синергия с дневния ред на САЩ“, няма как да пищиш срещу мафията на Боко, а перфидно и „елегантно“ по фатмашки да правиш същото, даже по-зле от същото, и да рецитираш, че „връщаш нормалността“.

Отвращение е думата. За такива лицемерници.

Които още разчитат на овчия възторг на ехалето и бързат да изконсумират всичко, в което са се вперили като власт, докато същото това ехале не дойде времето да прогледне.

Защото и това време идва.

Отвращение е думата. За присвоилите огромната енергия на протеста за свои користни и егоистични цели.

Отвращение е думата. За Онзи, който вдига юмрук срещу мафията на Боко, но си пъха ръката дълбоко в джоба, когато очите му ще извадят купищата боковци около него, до него, и назначени от него.

 

Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар