Зима

Зима
Пролет

19 август 2021 г.

Закривай! Кацаров се оля!

Писна ми да ни правят на луди! Поне малко по-интелигентно да го измислят, овце да бяхме, щеше да е обидно чак такова отношение! 

 

Е, като казвам аз, че не можем да случим на Министър на здравеопазването, не ми вярват! 

Уж  щеше да има промяна, а всъщност новите хора прилагат старите политики и дружно вият в хора на соросоидите и кукловодите. Пландемията трябва да върви по план - заради едни пари и заради един контрол. Който трябва да осъзнаем и да престанем да ритаме за някакви си свободи (е, доколкото са ни останали).

Свобода, равенство, братство, демокрация, граждански права - а, бе, направо ни таковаха всички илюзии вкупом. И всъщност доказаха на практика, че смятат Конституцията за съвсем формален закон, който трябва да се спазва само от определени хора (без власт) и за определени случаи. В другите - съответният чиновник се държи като римски император и нарежда на плебеите какво да правят! Ма кви свободи, бе, кви пет лева, слагайте маските и ваксините и си затваряйте устата!

Кацаров (който е едно от най-неудачните попадения в служебното правителство, костовист и отявлен соросоид), издаде заповед за нови ограничителни мерки. Да Ви кажа честно, не вярвах, че ще видя по-безумни заповеди след пребиваването на Ананиев в министерството, но ето - Кацаров направо го удари в земята! Отнесе го като куцо пиле домат по безумие!

Плаващото работно време за разни администрации е едно на ръка. Направо си представям пълният хаос навсякъде и ревовете на гражданите, които и без това не могат да намерят съответния чиновник в администрацията, който поне да им даде информация. Точно как ще промениш работното време пък също не се обяснява, явно Кацаров някъде бегло може да е чувал за Кодекс на труда, ама не си е дал труда да го прочете поне. Ама то формалност, беееее, какво значи тук някакъв си кодекс и договор!

Най-изумително е предложението да се допусне (благосклонно явно според новия Менгеле), да работят тези места, където всички са ваксинирани, преболедували или припкат да се изследват всеки Божи ден и да представят съответното тестче (то май се оказа, че тестовете не са достоверни, ама майната им и на тестовете, истерия да става), на работодателя. По какъв начин работодателят ще задължи работниците си да се ваксинират, не става ясно. Или пък ще ги събере всички да се изпозаразят и да са преболедували (друга особено "интелигентна" разпоредба в заповедта). А, и работодателите трябва да докладват на съответната здравна инспекция какви са ги свършили. Иначе работа - йок!

Интересно ми е какво е становището на мислителя Кацаров относно ваксините, защото например в Израел, при огромен процент ваксинирани, болните да доста повече оттук, където, както е известно, мерките са... ами формални (почти като Конституцията, ама не съвсем!). И като процесуална небрежност ще посоча, че не е казал пълен курс от н-ти брой игли ли трябва да ти е поставен, или само две-три, колкото да изтраят набоцкания за няколко месеца!?! Тук изпадам в размисъл дали на всяко работно място да не се постави система с абокат с ваксина и да се приключва мъката с инжекциите!?!

Жертвите на тъпите мерки, недомислени и откровено абсурдни, са повече от всички, починали от всякакъв вид грип през последните години. Много магазини и заведения затвориха, хотели също. Много хора останаха без препитание, загубиха си работата и бизнеса. Децата ни се превърнаха в социални аутсайдери заради дистанцията и дистанционното обучение. В ресторантите вирусите не виреят, например за разлика от градския транспорт.

Не знам за Вас, но на мен ми писна да ни правят на луди! Поне малко по-интелигентно да го измислят, овце да бяхме, щеше да е обидно чак такова отношение! Истината е, че очакват едни пари за разпределяне и вече са ни дали курбан. 

А техните господари настояват да бъдем контролирани. И постоянно да знаем, че свободата, демокрацията и гражданските ни права са... ами само формалност! Майната им на законите, да живее пландемията и нейните подлоги!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар