Зима

Зима
Пролет

27 август 2021 г.

Ма много ви е скъпа помощта, партнърс...

Хлипайки от благодарност и признателност, си спомням за великата братска американска помощ... 

 

Разкри се мистерията кого са сполетели американските сенатори в България. 

Странно защо, групичката се е вдигнала от другия континент да дойде да ни помага. Разбираме от думите на Министъра на отбраната (то армия нямаме, та затуй е на отбраната), че ние сме дълбоко, много, много признателни и благодарни за помощта.

Тук се разчувствам и пускам сълза заради благородството на краварския народ, който иска да ни ощастливи нас, бедните българи. Хлипайки от благодарност и признателност, си спомням за великата братска американска помощ:

- държат си четири военни бази в България. Вярно, не плащат никакъв наем, който би се измервал в милиони долари на година, ама пък ни пазят от злите руснаци, които под формата на туристи идват да ни шпионират. В помощта си са включили и съгласието си да ги издържаме и да не носят никаква отговорност за действията си в България. Разчувстващо! Помощ, та дрънка! Това, че българите по принцип са нежелани в близост до базата в Ново село, явно са злостни лъжи на тези, които познават американците отблизо. Няма как да е иначе, те са един такъв, човеколюбив, братски краварски народ.

- благородно ни разрешават да си купим техни самолети. Вярно, че моделът е от средата на миналия век, ама затова пък ни го дават по-скъпо като компенсация. Няма да се излагаме, че имаме евтини самолети, я. То партнърите са загрижени за нашата репутация. Това пък, че дадохме почти три милиарда лева авансово преди две години, а още не са започнали да ги произвеждат, камо ли да ги доставят, също е в наша помощ - да не вземем да се капичнем от радост при новите хвърчила. Така, за седем-осем години, ще имаме време постепенно да свикнем с въодушевлението и няма да има излишен стрес и вълнения.

- още по-благородно искат да ни продадат още оръжие. Те братски споделят с нас (срещу долари) това, което изнасят - оръжие, мир и демонкрация. Вероятно затова е била и срещата с Министър Панайотов - да уговорят нашите благодарности за тяхната помощ.

- тъй като ни гледат - загубени аборигени, краварите благородно искат да ни помогнат, като са решили да ни управляват. С идеята, че сами не можем, тринадесет века не сме се справили както трябва и очевадно ни трябва тяхната  помощ.

В заключение - братският американски народ така ни оправя с тази помощ, че свят ни се завива. А с благодарностите, които им даваме, могат да се плащат сума ти пенсии. Но пък защо България да бъде благодарна на хора, работили цял живот за нея. По-добре да е благодарна на краварите. Те толкоз много помагат. Е, засега само на техните подлоги да превземат властта, ама все отнякъде трябва да се започне!

Бе НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, БЕ?!?



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар