Зима

Зима
Пролет

12 август 2021 г.

На хората им писна да слушат приказки за принципи, а да виждат борба за министерски постове

Докато продължава лицемерието на "демократите", "сериозните политици", "предвидимите", ще продължава и търсенето на антисистемни играчи...  

 

"Обещайте му нещо на Христо, пък после не го изпълнявайте...." 

Ето тези няколко думи, скъпи приятели, показват какво представляват политическите преговори у нас. И нещо повече показват - какво изобщо представлява политиката в България. 

Въпросният Христо пък искал да одобрява всяко едно назначение в бъдещето правителство, иначе нямало да даде подкрепа. 

И в същото време същите тези хора се скъсаха да говорят за "морал", за "борба със задкулисието", за "борба с корупцията". Не спряха да говорят, че никакви постове не искали. Искали само принципи. 

Пълни глупости! Единственото, което вълнува политиците на "промяната", е как да се настанят на местата на онези, другите, които с такава ярост пустосват. Ама пустосването явно е имало за цел единствено да смени едни хитреци с други. 

Ето това е основната причина, поради която партии като "Има такъв народ" печелят изборите. На хората им писна да слушат приказки за принципи, а да виждат борба за министерски постове. Утре може да не е ИТН, може да е друга партия. Обаче докато продължава лицемерието на "демократите", "сериозните политици", "предвидимите", ще продължава и търсенето на антисистемни играчи. 

И това, че някои ще ходят със скъсани дънки в парламента, няма да намали подкрепата за тях. Тъкмо обратното. Ще я увеличи.


Петър Волгин

Няма коментари:

Публикуване на коментар