Зима

Зима
Пролет

26 септември 2021 г.

Те го чегъртат, той не отлепва

Най-голямата хранилка в държавата, от която Борисов и ГЕРБ наляха снага преди да налапат и останалите, не е за изпускане... 

 

Те уж го чегъртат от властта, но той не отлепва. 

Покрай добрите новини за рейтинга на ГЕРБ и окрилиен от цирка на "промяната", Борисов удари по масата в Столична община и изгони Елен Герджиков - и като председател на СОС, и като "прост" общински съветник. От "Московска" 33 смутолевиха, че става въпрос за личен акт, който бившият вече шеф на столичния парламент не желаел да го коментира. 

Малко по-късно обаче Герджиков собственоръчно сподели във "Фейсбук" откровението, че "политическата отговорност е странно нещо - за едни е треска, за други - греда". И увери, че отдавна искал да си поеме дървото, но го спирали "морални ангажименти"...

Версията на Борисов - на другия полюс: "Излизат някакви (Борис Бонев от "Спаси София" – б.р.) и казват, че градският транспорт закъсал поради лошо управление – и те (групата на ГЕРБ в СОС) си мълчат. По време на COVID беше затворен градът, а градският транспорт продължи да работи. При най-ниското билетче за метро в света държавата ги компенсира, а се казва че е лошо управление. Те чакат. Аз ако не се обадя или 3-4 души, си седят спокойно. Мълчат – да ме нервират!"

Можем да предполагаме каква бурна сцена е спретнала кметицата Йорданка Фандъкова пред Борисов, че да вдигне толкова кръвното. Можем обаче и да запазим хладен разсъдък с подозрението, че разиграват премерен ход с оглед слуховете че Герджиков се оглеждал накъде да кривне след като напусне кораба. Все пак опозицията в общинския съвет подскочи от изненада и като че преигра с възмущението от рокадата в мнозинството. И покрай верните констатации за управлението на столицата, някак надскочи прогнозите за потъването на ГЕРБ.

"Управлението на Фандъкова се разпада като кула от карти - това е очевидно за всеки софиянец. Само в този мандат Герджиков е третият общински съветник, който напуска потъващия кораб на кмета, която беше изоставена и от четирима от своите заместници. Причините за поредната оставка са безкрайно много, но е повече от очевадно че четвъртият мандат на Фандъкова е пълен провал. Управлението е пропито от корупция и единственото, от което се интересува, са поредните поръчки и далавери. Некопетентността и партийните назначения са парализирали общината, а предизборните обещания на Фандъкова не са изпълнени и пет процента. Всеки човек с достойнство и морал досега щеше сто пъти да си е тръгнал, не и Фандъкова. Следващата оставка трябва да бъде лично нейната!", връхлетя Бонев.

В добавка Фандъкова беше окачествена като "пионка на Борисов", а групата на ГЕРБ отнесе оценката, че е "в пълна зависимост от един банкянски велможа,който в лудостта си поради поредните загубени избори си позволява да се меси в независим орган". 

Методи Лалов от "Демократична България" пък заклейми приемника на Герджиков - избрания светкавично на негово място Георги Георгиев, като "още една от марионетките на Борисов - статуквото има много лица". Колежката му Грети Стефанова надгради с описа на мнозинството в местната власт като "фасадата на едно мафиотско управление на столицата, което прикрива далаверите на Борисов". А от БСП провидаха прегрупиране с цел възпроизводство в местната власт.

Всеки прав за себе си - от своята камбанария и според конюнктурата. Най-голямата хранилка в държавата, от която Борисов и ГЕРБ наляха снага преди да налапат и останалите, не е за изпускане. Добре че дойде пустият му COVID, че да заметат с него грабежа - кой да пита къде са парите от милиардните бюджети в продължение на десетилетия!


Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар