Зима

Зима
Пролет

26 септември 2021 г.

Бъфало Бил, Брежнев или Бай Тошо кандидати за президент на ГЕРБ. Борисов се крие от Радев

Мачото умира от страх да се кандидатира за президент и да излезе срещу Румен Радев, когото очевидно ненавижда 

 

През 1978 г. в СССР е публикувана книгата „Малая земля“. Неин автор е генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев. 

Той описва подвизите на 18-та армия по време на Отечествената война. В същата армия Брежнев е бил шеф на политотдела. Книгата се превръща в събитие №1 не само в Съветския съюз, но и целия соцлагер.

Самият Брежнев е обявен за герой, връчва му се златна звезда, става Герой на България и на други соцстрани. Истината излиза наяве след 1990 г. Оказва се, че книгата е написана от т.нар. „литературни негри“ по разпореждане на самия генсек, както и че историите са силно преувеличени. Основен автор е Аркадий (Арон) Сахнин. Идеята е Брежнев да бъде представен като герой, човек от народа, лидер и велик управленец. В действителност „героят“ колекционирал луксозни коли от цял свят, дъщеря му Галина колекционирала скъпи бижута и диаманти, а зет му ген. Чурбанов бил зам.-вътрешен министър с огромни правомощия.

Творчески екипи стоят и зад томовете на Тодор Живков, „човекът от народа“. Народен, народен, но дъщеря му Людмила става член на политбюро, а зет му Иван Славков живее като соц плейбой.

Днешните ПР-и напомнят за онези пропагандни екипи.

Един от първите продукти на ПР е стрелецът от Дивия запад Бъфало Бил. От прочут стрелец по бизони той бил превърнат в супер звезда, шоумен и жива атракция.



Бъфало Бил, първият ПР продукт...

Към тези истории ни връща Вежди Рашидов, който по Bulgaria ON AIR заяви дословно: „Борисов е морален човек. Той щеше да бъде добър президент, ако беше затворил големия шлем. Мачо, хубав, с опит - харесван от международната общност“.

Рашидов срамежливо пропуска, че „моралният Мачо“ държи милиони в пачки и кюлчета злато с неясен произход в нощното си шкафче, разпорежда десетки милиарди да заминат към определени фирми, превръща ловни домове и резиденции в място за задоволяване на „човешки потребности“, както сам се изразява, лъже и манипулира всеки ден по всякакъв повод…

Мачото умира също от страх да се кандидатира за президент и да излезе срещу Румен Радев, когото очевидно ненавижда. Опитал се да привлече за тази работа Кристалина Георгиева, но тя му отказала, - говори се в различни кръгове. Освен това Георгиева бе забъркана в огромен скандал със Световната банка и не е ясно кога и как ще излезе от него.

Спряганите за подходящи кандидати Даниел Митов и Томислав Дончев не се възприемат като успешни претенденти, въпреки пиар внушенията, че са образовани, опитни и уважавани политици.

Остава Борисов – микс от Бъфало Бил (каратист, мачо), Брежнев (герой, спасявал реколтата по време на възродителния процес) и Бай Тошо (човек от народа). Реално обаче е залязващ политик, който сънува кошмари, че ще се озове в съдебната зала да отговаря за престъпления по време на управлението му.

Вече не му трябват толкова опитни пиари, колкото адвокати.

Тодор Живков и Леонид Брежнев


Д-р Димитър Попкутуев, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар