Зима

Зима
Пролет

22 октомври 2021 г.

Хората около Боби преминаха от жълтото към кафявото

Гробокопачите на българския футбол със сигурност не са очаквали, че Бербатов ще им диша във врата и ще постигне резултат, много близък до Боби Михайлов 

 

Всеки, който имаше да казва нещо по адрес на Димитър Бербатов и неговия екип, го направи.

Пари, раздавани в тоалетните на НДК, обиколки по хотелите на делегатите, пълни багажници с олио и брашно и изобщо говорилните на футболното статукво си изприказваха приказките, от които ние трябваше да разберем, че тия младите наперени лъвчета не са нищо по-различно от сегашните хора в БФС.

Щом по този начин водят кампания, те ще са същите – това е посланието от данчолечковците. Имаме само леко разминаване – тия дето дават пачки, за да купуват гласове, били стиснати. Това е оксиморон. Жените им не ги пускали – също. Едната съпруга в Англия, другата в Испания, пък не ги пускали. Хората около Боби Михайлов наистина минаха границата на жълтото и отидоха към кафявото, но ние тях много добре си ги знаем.

Това поведение не е случайно. На сцената имаме ранени тигри, които в яростта си не подбират изразни средства и методи на говорене. Гробокопачите на българския футбол със сигурност не са очаквали, че Бербатов ще им диша във врата и ще постигне резултат, много близък до Боби Михайлов.

Емилкостадиновците знаят колко делегати са спрели, знаят колко са убедили в последния момент да си гласуват за Боби и колко още са се колебали. И ако съдът постанови нов конгрес, тези десетина бюлетини разлика вече ще са в обратна посока, защото опозицията този път ще има на своя страна и други клубове, които меко казано видяха, че няма нищо страшно в това да си на страната на промяната.

И друго – това, че Наско Сираков обясни, че вече не вярва, че ще се случи нещо положително, със сигурност ще хвърли в лека паника приятеля му Боби Михайлов. Малки клубчета биха се замислили в думите на собственика на Левски, който малко или много влияе на процесите.

А и Сираков тепърва ще бъде натискан от партньорите си на „Герена“ да преосмисли позицията си на евентуален нов конгрес. А ако такъв бъде насрочен, очакваме да разберем, че младите опозиционери са сформирали ОПГ за изнудване на делегати и грабежи на футболен инвентар и друго имущество от клубове и клубчета.

Йордан Лечков

 

Желю Станков, "Тема:Спорт"
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар