Зима

Зима
Пролет

17 октомври 2021 г.

Костадин Костадинов: Зелената сделка ще унищожи българската икономика, енергетика и българската държава в перспектива

Костадинов се обяви за пълна нормализация на живота, премахване на всички ограничения и отмяна задължително носене на маски на обществени места 

 

"Първият законопроект, който бихме внесли в Народното събрание, е за промяна в Конституцията в посока на това всички, които вземат административни и управленски решения, да носят персонална отговорност."

Това каза лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов по бТВ. 

"Дали има увреда на националния интерес ще решава единствено и само съдът", обясни Костадинов.

Той посочи, че програмата на „Възраждане" предвижда отворено към гражданите управление и пряк контрол върху управлението от тяхна страна. 

"В момента управляващите знаят, че не носят отговорност за своите действия. Има масова, колективна безотговорност. Има десетки, хиляди примери за това как колективни органи взимат решения, с които увреждат националните интереси, а след това никой не носи отговорност за това. Едно такова решение е съгласието на България за подписване на Зелената сделка, което ще унищожи българската икономика, енергетика и българската държава в перспектива", посочи той.

Костадинов обясни, че партия „Възраждане" е отправила покана за разговори към всички политически партии с изключение на бившите управляващи в лицето на ГЕРБ, ДПС и патриотите, на която се е отзовала единствено БСП. 

"Дори за разговор не дойдоха. Тук не говорим за партньорство, за коалиции - просто за да си кажем: имаме проблеми, защото България има много сериозни проблеми."

По отношение на противоепидемичните мерки Костадинов се обяви за пълна нормализация на живота, премахване на всички ограничения и отмяна на задължително носене на маски на обществени места.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар