Зима

Зима
Пролет

2 октомври 2021 г.

Цар Плъх в политиката

Днес го подкрепят много интелектуалци. Такива, които не видях по протестите на улицата. Нито видях да кажат дума срещу управлението на Борисов. Но гордо застанали сега до цар Плъх!

 

 

Всеки народ си заслужава управниците. И това, което му се случва.  

Днес наблюдавам как много българи са се примирили със статуквото и ми обясняват, че България е малка и слаба държава. Не България, ВИЕ СТЕ МАЛКИ И СЛАБИ, защото отказвате да я защитите! Спорите, че не можем да се опълчим на САЩ и ЕС, но тичкате да им сменята подлогите и да им миете чиниите, доволни, че Ви подхвърлят корички.

Много от Вас тичкат след тези, набедени за победители. С отказ от мислене, анализ и отговорност към бъдещето. Заслепени от поредният продукт на задкулисието, възторжени и след това разочаровани от избора си. И най-вече - мразещи всеки, който не е част от стадото и си позволява да мисли.

Цар Плъх... книгата е много интересна. Но в случая посочвам един от кандидатите за президент. Нарочен за безалтернативен. Хората го подкрепяха, защото виждаха в него надежда за промяна и за независимост на България, сближаване с Русия и достойно поведение. 

И аз го подкрепях - до мига, в който започна да се договаря с американското посолство за властта и позволи оттам да налагат българската политика. До момента, в който замълча за Чешнегирово. До момента, в който замълча за смъртта на негов колега - пилот, на съвместните учения. До момента, в който допусна Н.П. Мустафа да обикаля из НАП, военното разузнаване и министерствата като генерал-губернатор. 

За мен това е национално предателство! Още по-гнусно, защото е извършено и спрямо хората, които му вярваха.  Днес го подкрепят много интелектуалци. Такива, които не видях по протестите на улицата. Нито видях да кажат дума срещу управлението на Борисов. Но гордо застанали сега до цар Плъх! 

Омерзена съм от българската политика. В нея последните три десетилетия влязоха плъхове. Които изяждат всичко и напускат първи кораба, когато започва да потъва. Оставяйки обърканият народ да се справя сам с катастрофата. 

Омерзена съм от това как ни продава и предава политическият "елит", започнал от Желев, покланящ се на Ран и на Ът, и стигащ до Радев и Янев, тичащи като лакеи при повикване от един чужд посланик, за да си получат указанията. 

Срам ме е! Срам ме е, че сме толкова наивни и вярваме на тези, които се договарят за предателството си. И цената я плаща България!

Цар Плъх, плъхове и мишки в политиката... плъховете играят, когато лъвовете спят. Но когато се събудят?


 


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар