Зима

Зима
Пролет

29 ноември 2021 г.

Румен Гечев: Човекът, който е получавал обществени поръчки по времето на ГЕРБ, е Кирил Добрев

"Без БСП няма как да има правителство, така както не може и без другите потенциални три партньора." 

 

"Човекът, който е получавал обществени поръчки по времето на ГЕРБ, е Кирил Добрев."

Това заяви пред БНТ проф. Румен Гечев. 

Зареждане на бензин за Народното събрание, за училища и детски градини, това е правил Кирил Добрев, по време на правителствата на Бойко Борисов, стана ясно от думите на Гечев.

Румен Гечев от БСП заяви, че министерските постове в новия кабинет вече са разпределени на преговорите за съставяне на кабинет - 8 са за "Продължаваме промяната", 4 - за БСП, 3 - за "Има такъв народ" и 2 - за "Демократична България".

"След това партиите ще трябва да предложат хора за конкретните постове, това е прави на партиите да предлагат хора, но предполагам, че имената ще бъдат обсъждани, но основният критерий при обсъждането трябва да бъде капацитетът на съответния кандидат дали той притежава необходимия опит и качества, за да може да осъществи политиката зад която стои коалицията, а не само неговата партия", посочи Гечев.

По думите му, след като се формулира коалиционното споразумение, ще бъдат обсъдени и конкретните постове.

"Не сме обсъждали имена в БСП", каза той. "Ние искаме да присъстваме в правителството по начин, по който нашите представители ще могат да защитят някои от основните цели, програми и документи", каза той.

"Формулата е по съгласие с първия разговор, който проведохме с представители на ПП, а в неформални разговори с колеги от другите групи, виждам, че няма проблеми с тази формула", каза Гечев.

"Без БСП няма как да има правителство, така както не може и без другите потенциални три партньора", каза той.

 

"Ако участват служебни министри, те ще бъдат от квотата на партията на промяната. Ние служебен министър нямаме. Можем да предложим четири наши министри в бъдещия кабинет", посочи Румен Гечев.

 

Коментарът на левицата е, че по време на дискусиите с останалите три партии е било постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях според БСП предстоят допълнителни разговори и лидерска среща. На срещата с работните групи днес Корнелия Нинова е обявила, че трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар