Зима

Зима
Пролет

15 ноември 2021 г.

Илхан Андай: Спасението за ДПС е да слезе от каруцата, в която са с ГЕРБ

"Турция се оказа най-големият и най-успешният избирателен район за ДПС." 

 

"Лошата новина за ДПС е, че дори и да има 35-36 мандата, тя върви в една опозиционна каруца с ГЕРБ. Единственото спасение за ДПС е или новите ("Продължаваме промяната" - б.р.) да се провалят, или ДПС час по-скоро да слезе от тази каруца. 

Шансът на ДПС е още утре да спре войната, която води с Румен Радев, и да остави Бойко Борисов сам да се сгромоляса."

Това коментира пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта "24 Родопи".

Според него Движението за права и свободи трябва да се откаже пред обществото от обявената подкрепа на втори тур за Анастас Герджиков.

Журналистът разказа, че негов познат, живеещ от години в Турция, е споделил пред него колко масирано се е работило там за тези избори в България - за президент и за парламент:

"Сега е било много масирано - с есемеси и създадени платформи за изборите, с активно участие на валийства, задължение на бизнесмените да дадат почивка в понеделник на хората, които са гласували. Задействали са оная перфектна изборна машина, която притежава управляващата партия в Турция, но в комбина с всички опозиционни. За което ние говорихме за изборите през юли, когато лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ беше на кафе при Ердоган. Тогава го имаше това очакване, но Ердоган изчака и всичко се случи в последните 10 дни от кампанията."

"Турция се оказа най-големият и най-успешният избирателен район за ДПС", посочи Андай:

"Името Мустафа носи много на такъв тип избори (президентски - б.р.), затова един от лозунгите в Турция беше "Гласът на турчина - за турчин". Това е много добра и печеливша стратегия." 

 

1 коментар:

  1. Възродителния процес сряскал турците,а какво да кажем за турското робство? Пет века клане на българите! Кое е по лошо? Я се махайте от България защото ни писнахте!

    ОтговорИзтриване