Зима

Зима
Пролет

15 ноември 2021 г.

Защо Нинова в никакъв случай не бива да подава оставка?

Нинова трябва да устои. Въпреки ударите. Каква ти оставка, драга Корнелия! В никой случай. Ти си мъжко момиче. Никога не се предаваш, това е ясно. 

 

- Защото Корнелия Нинова изнесе битката срещу цялата паралелна държава по времето, когато ГЕРБ бяха вся и всьо, докато Макс и Мориц си бъркаха в същото време из носовете, галеха други, така да се каже, дупки и топки, а Радев все още преживяваше период на адаптация на жълтите павета и не знаеше къде се намира, общо взето, къде е попаднал.  

- Защото К. Нинова първа излезе да защити "фалшивия герой" на 9 юли 2020 година след влизането на прокурорите на "Дондуков" 2, а той (по достоверни данни) се криел зад плюшените завеси в институцията си, облечен за всеки случай във военна униформа ("да му пази страх"). Мишка бе, мишка, какво да го обсъждаме. 

- Най-сетне защото К. Нинова беше тази, която имаше смелостта да реформира 130-годишната БСП, да спре доживотната мандатност на отделни "другари", партийни патриции в парламента, дъбовци, мерджановци, найденовци и прочее мъже на МаяМая; наред с това ограничи "социалистическата аристокрация" (какъв оксиморон). Тоест Нинова беше тая, която понечи да секне вампирската наследственост. 

Но, пак да кажа, партия ДРОН (дъртите радевисти, опрашващи народа) си знае нейното - Кути Спина им е говорител. Говорител на службашкото божем правителство на Радев. Зарчето им е проектонаследник. На дъревата племеникът ѝ е зам.-министър на земеделието при същите тия службаши, Кирчо Добрев дали не стана милиардер при Радев? А Станишко не си ли помисли, че е евро суперменът на хайверната левица, воглаве със спътничката му на рокерския мотор напът за Бузлуджа - Елена... Елена дете на дивата пустиня амур. 

Ех, тая "Илиада", Илияна и одисея на БСП. Да не продължавам, че ще стане цял роман от поне 70 хил. думи (какъвто е международният стандарт /минимум/ за романите).

А, да, за сенилните знаменоски и знаменосци да припомня защо, първо, му викат Спина на Кути, щото от опит знам, че са забравили. Нека цитирам изказването на Кути от 2012 г., скандализирало обществото, за съжаление (само за три дни обаче): социализмът, подобно на СПИН, се предава като болестта - по полов път и по наследство.

Второ, още от същото, изплю и семплото Зарче през 2017-та: "Закъснях за предаването, защото с едни ченгета от ДС се чудехме как да измъчваме нечий дядо". Много умно, няма що.
Прочее, заради това изказване на младия Кацамунски (Зарчето), БСП загуби "нарисувана победа" на изборите още преди 4 години. Преди цели четири години.

Затова Нинова трябва да продължи!

Въпреки ударите. Нинова трябва да устои. Каква ти оставка, драга Корнелия! В никой случай. Ти си мъжко момиче. Никога не се предаваш, това е ясно. 

И аз знам, че Нинова ще устои. 

И ще остане в политиката далеч след като нафантазиралите си, че са политици внучета и дрожди, наред с дронаджиите са отлетели в небитието на историята.


 Стоил Рошкев

Няма коментари:

Публикуване на коментар