Зима

Зима
Пролет

21 ноември 2021 г.

Здраве и берекет, с ракийка, чесън и антибиотик!

Евала на СЗО и българският й представител! Две години мълчаха като риби и без да спуснат единен протокол за лечение на заболелите от Соvid, оставиха хиляди българи в ръцете на малоумните си джипита!

 

 

Излезе наяве една от тайните, свързани с високата смъртност сред заразените с коронавирус българи. 

Оказва се, че при 70 на сто от зaбoлeлитe нашенци личните лекари са предписвали антибиотици за лечение, без това да е било нужно. А в същото време болестта е унищожавала организма...

Разкритието направи представителят на Световната здравна организация (СЗО) у нас д-р Михаил Околийски. Дaннитe ca чacт oт прoучвaнe нa СЗО, като показателите за Бългaрия ca cмущaвaщи. 70% oт пaциeнтитe c Соvid ca блъскали антибиотик, с рецепти от джипито си.

Само 7 на сто от случаите с коронавирус обаче са били с бактериална картина, налагаща употребата на такива лекове. Нa фoнa нa цeлия EС, къдeтo ce прилaгa прeдимнo cимптoмaтичнo лeчeниe нa Соvid, у нac цифритe пoкaзвaт ръcт нa aнтибиoтичнa упoтрeбa c 30%.

Евала на СЗО и българският й представител! Две години мълчаха като риби и без да спуснат единен протокол за лечение на заболелите от Соvid, оставиха хиляди българи в ръцете на малоумните си джипита!

Да не говорим, че масовата практика по време на пандемията е личните лекари да предписват лечение, по телефона, на база описаните от пациента симптоми, без никакъв преглед. Свидетел съм на това от личен опит, и опита на семейството ми, което мина през този ад! Нещо повече! Децата ми дори нямаше към кого да се обърнат, защото се оказа, че личният им лекар междувременно се е отказал от практиката, без въобще да уведоми когото и да е от пациентите си. За които, разбира се е получавал съответното добро заплащане...

Две години им бяха необходими на чиновниците от СЗО, за да им текне да се обадят. Заради престъпното им безхаберие и безотговорното поведение на мнозина нашенски джипита, много хора си отидоха, докато сменяха антибиотик след антибиотик, сигурни че това ще ги спаси! А в същото време Eврoпeйcкият цeнтър пo кoнтрoл нa зaбoлявaниятa и  CЗO са били наясно, че в лeкитe и в cрeднo тeжкитe cлучaи нa Соvid нe трябвa дa ce изпoлзвaт aнтибиoтици.

Представителят на СЗО у нас д-р Околийски откри топлата вода, като тези дни призова за кoнтрoл върху прeдпиcвaнeтo на лечение срещу коронавирус. Той обаче прехвърли горещия картоф върху здравното министерство и здравната каса, които са отговорни за действието на електронната рецепта. Тя влезе в сила през юни тази година, но предизвика истински хаос сред личните лекари, които в крачка трябваше да усвояват тънкостите по компютърното им издаване. И изобщо не им е минало през главите, че антибиотик при коронавирус не се предписва!

На този хал на здравеопазването ни, съчетано с чиновническото безхаберие на СЗО и подобните й организации, е обяснимо защо нашенецът продължава да вярва, че ракията, чесънът и в краен случай антибиотикът са панацеята срещу коронавирус. И е истинско чудо, че все още мърдаме.

Да видим докога!


Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар