Зима

Зима
Пролет

11 декември 2021 г.

До младите дихатели от ГЕРБ, запленени от патологичен лъжец

Животът е уникален, дава се веднъж - не дарявайте част от него лекомислено на пропаганда, залагаща на лъжи, клевети, корупция и манипулации 

 

Млади дихатели от ГЕРБ, време е да проумеете някои простички неща. 

Човекът, представящ се за лидер на партията, съвсем скоро ще бъде разследван и даден на съд за престъпленията, извършени по време на неговото управление. За съучастие или за безучастност. Да, той ви убеждава, че разкритията и осветяваните страховити факти за кражби на милиарди, са пропаганда и манипулация, но всеки от вас знае, че това е истина или поне се съмнява.

Ако някои от вас наистина вярват на Борисов, трябва да потърсят професионална помощ. Сериозно.

Борисов е патологичен лъжец. Всяка негова изява и  твърдения доказват това. Според учените това означава намален обем на сивото вещество (неврони) в мозъка, докато обемът на бялото вещество се е увеличава до 22% (това са нервни влакна, които свързват части от мозъка). Намалената сива част се свързва както с формирането на морално поведение, така и с намаленото чувство за угризения на съвестта. Поинтересувайте се и ще разберете за какво става дума.

Днес номинираният за премиер Кирил Петков представи предложените от коалиционните партньори министри. Може да са ви закарали някъде, за да ви убеждават за герберска власт, но сигурно си давате сметка, че за България и всички българи този момент е от огромно значение. Вашият лидер, а на някои дори кумир, за 12 години управление докара България на всичките последни места в ЕС по качество на живот. И на първо по смъртност, заболеваемост, бедност, неграмотност, корупция и пр. И вместо да помислите как да участвате в промяната, която ще измъкне страната ни от тинята, той ви говори нелепици.

„Аз ще изправя срещу Киро и Асен армия от хора с по-добри CV-та, по-красиви и по-умни. Няма тема, която да не знам. Но заради благото на държавата ще сложа точно такива хора.“ 

Нормално ли ви се струва толкова елементарно противопоставяне? Самият той, видите ли, знае повече от вас, но ще ви даде шанс… Наистина е тъпо.

Вашият председател не се въздържал и по темата „Труд“: „През 1944 г. е било точно така - минавало се е и през редакциите на медиите. Когато "Труд" е писал срещу нас, никой не им е ходил в офисите да ги гони. Това е смисълът на властта и опозицията
.

Отново лъже. През годините на неговото управление „Труд“ не е написал и една критична дума за него. Нито една! Той знае това, но лъже без да му мигне окото.

Борисов е категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков, когото определи като "еманацията на комунистическите следствени служби". "Никой не очаква от нас подобна подкрепа. Иначе какво ще излезе? Че всички харесваме тези хора. Но, не - ние не ги харесваме!"

На кои комунистически служби е еманация самият Борисов? Кадър на Школата в Симеоново, изпратен да действа в смесените региони по време на възродителния процес, отказал да се деполитизира и останал член на БКП докрай. След това се влива в редиците на силовата групировка СИК... И той ви говори за другите, в очакване да го гледате в очите, да му вярвате и да му се възхищавате. Възхищавате ли се?

В началото се обърнах към вас с „млади дихатели“ не за да ви обидя. По този начин в казармата, която много от вас не познават, наричаха новобранците. Вие сте новобранци в партийните дебри и Борисов се възползва от естествените ви стремежи към реализация. Но го прави заради себе си, не заради вас, повярвайте. Ще го разберете, но ще изгубите ценно време. Животът е уникален, дава се веднъж - не дарявайте част от него лекомислено на пропаганда, залагаща на лъжи, клевети, корупция и манипулации.

Сигурен съм, че сред вас има хубави и образовани, но не знам доколко това е достатъчно и за умни. Защото, да ме прощавате, да се подредите до човек, който заявява, че се прави непрекъснато на прост, защото така е най-лесно, който нарича председателят на парламента „проста кърджалийска п…а“ и твърди, че кадрите от чекмеджето му с милиони евро и златни кюлчета в него са „постановка“, не е много интелигентно.

Някои от вас вероятно са зависими от ГЕРБ и Борисов чрез близки и роднини, но това не пречи да проумеете, че тази държава и хората в нея се нуждаят от промяна. Вие избирате къде да застанете. Със сигурност вождът ви омайва, обещава ви светли кариери - той това го умее, - за вас ще останат разочарованията. Просто защото новото сменя старото, въпреки съпротивата. Природен закон.

И ако наистина сте млади и образовани... Ако сте.


Емил Азар, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар