Зима

Зима
Пролет

5 декември 2021 г.

Президентът спря Корнелия Нинова за председател на НС, не иска да е вицепремиер

Велизар Енчев потвърждава коментарите, че американците редят правителството и на практика овладяват цялата власт 

 

Президентът Румен Радев спря Корнелия Нинова да стане председател на парламента и с това да определя политическия дневен ред в държавата и да получи достъп до информация от службите като президента и премиера.
 
"Румен Радев попречи на Корнелия Нинова да стане председател на парламента, заяви Велизар Енчев в студиото на "Денят започва" по БНТ, цитиран от "Епицентър".
 
Според Велизар Енчев е имало договорка между четирите партии в коалицията Корнелия Нинова да бъде номинирана за председател на НС. Слави Трифонов обаче се обявил срещу избирането й.
 
Шоуменът всъщност е бил гласът на Румен Радев, който категорично не е искал Корнелия Нинова да стане парламентарен шеф, коментира Велизар Енчев.
 
Президентът е против също Корнелия Нинова да е вицепремиер и да стане ключов фактор в определянето на политиката в икономиката.
 
Вътрешен конструктор на управляващата формула е Румен Радев, който действа под външен диктат, каза още Велизар Енчев, имайки предвид намесата на посолството на САЩ в конструирането на правителствената коалиция.
 
Така Велизар Енчев потвърждава коментарите, че американците редят правителството и на практика овладяват цялата власт.


bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар