Зима

Зима
Пролет

5 декември 2021 г.

Запретват ръкави и чудо!

За какво отиват тези пари и дали е целесъобразно, не става ясно. Покриват се дупки в бюджета и общо взето, си ги разпределят помежду си...

 

С удивление днес разбрах, че кражбите в България щели да спрат. Особено законовите такива (това означава ли, че адвокатите на ПП ще върнат хонорарите, получени от разни държавни банки?). 

И от ПП ПП щели според НП (не негово превъзходителство, а народният представител) Лорер, да завият ръкави и да скочат в битката с корупцията. 

От същият разбирам, че в България жертвите на ковида били като от световна война. Стигам до извода, че или не следи статистиката, или нещо му е убегнало от обучението по история по отношение на двете световни войни. Защо човекът не засегна жертвите на сърдечносъдовите заболявания - около 76 ХИЛЯДИ на година, или на раковите заболявания - около 18 000 на година и прочие, а обръща внимание на 20 хиляди и то недоказано починали само от ковида (да напомня, че жертви на ПТП ги пишеха починали от ковид), не ми стана ясно. 

Впрочем ясно е едно - искат да пробутат принудителната ваксинация. Която в Израел например е цел № 1 на правителството. 

Също трябвало новият министър на здравеопазването да е силен човек и да имал емпатия. Тоест - чувствителен и жалостив борец тежка категория, предполагам. Аз си мислех, че е хубаво да е лекар - професионалист, който да има сериозна практика и да вярва в лекарската си клетва, както и да не е на процент към някоя фармацевтична компания, ама какво ли разбирам аз, за разлика от Лорер.

Разбрах и това, че нямало никакъв проблем да се вземат нови заеми. То вече няколко милиарда последните две години взехме. Явно няма да се спрат и още да вземат - до пълна и окончателна победа на финансовия хъб. Принципно няма проблем да се вземат заеми. Проблемът е, че за какво отиват тези пари и дали е целесъобразно, не става ясно. Покриват се дупки в бюджета и общо взето, си ги разпределят помежду си. 

Единственото, за което съм съгласна, е, че трябва да се помогне на хората да преживеят спокойно зимата. Да се осигурят помощи и да се задържат цените на основните стоки, ток, вода и парно. Защото всякакви други идеи ще избледнеят на фона на мизерията, която и без това е превзела Родината ни.

Всъщност, защо не раздадат като социални помощи ония 10 МИЛИАРДА ЛЕВА, които щяха да се спестят при честното и почтено управление на служебното правителство!?! 

Чакам!

Даниел Лорер

 Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар