Зима

Зима
Пролет

12 декември 2021 г.

Наводненията не можем да забраним, но глупостта в народните дела - да!

Глупостта в управлението ще я спрем, г-н бивш министър. Както и зеленият сертификат. А Вие се ваксинирайте колкото искате, не Ви пречим. Само гледаме страничните ефекти... 

 

Нивото на управляващите политици през последните три десетилетия отдавна дълбае дъното. 

Всякакви недоразумения в политиката изказват мнение, като участието на Възраждане в Народното събрание предизвиква в тях низки страсти.

Бившият Министър на здравеопазването Мирослав Ненков, който наскоро вилнееше по медиите с призиви за задължително ваксиниране, се опитва да бъде духовит и интересен и предлага Възраждане да забраним наводненията, защото било също толкова глупаво като това да искаме да забраним зеления сертификат. Потресена съм от нивото на мислене, но все пак ще изкажа становището си.

Господине, ние наводненията няма как да ги забраним. Но човешката глупост, алчност и безочие в политиката можем. Защото дори наводненията са предизвикани често от глупостта на точно такива политици. Ние можем да забраним да се налага глупостта и алчността в политиката, които също са вредни като стихийните природни бедствия. 

Обсесията на този човек от ваксините датира от отдавна. Когато вместо с обществена поръчка с конкурс или търг, поръчва шествалентни ваксини за деца с пряко договаряне с интересна за него фирма. И при обжалването дори не изчаква решението на Върховния административен съд, а сключва договора. 

Глупостта е вредна, господин бивш министър. Много вредна. Повече от наводненията. И глупостта в управлението ще я спрем. Както и зеленият сертификат. А Вие се ваксинирайте колкото искате, не Ви пречим. Само гледаме страничните ефекти...

Мирослав Ненков

 

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар